Kezdőoldal » Utazás » Európa » Diplomával el lehet helyezkedn...

Diplomával el lehet helyezkedni külföldön?

Figyelt kérdés

Szakmában, diplomával mennyi az esélye, hogy az ember külföldön elhelyezkedjen?

Felvesznek külföldieket is?

Hallottam olyan törvényről, hogy csak akkor vehetnek fel külföldit, ha nincs olyan hazai jelentkező, aki be tudná tölteni az állást. Ezt mennyire tartják be? Illetve ha van hazai jelentkező, akkor azt előnyben kell-e részesíteniük, még ha mondjuk kevesebb a tapasztalata is vagy ilyesmi. Van valaki, akinek sikerült? Hol keresett állást?

2009. aug. 25. 20:24
 1/10 anonim ***** válasza:
nagyon nehéz, főleg kelet-európaiként, mert minket nagyjából mindenhol utálnak és lenéznek. Az Unión belül elvileg egyenlő eséllyel indulsz, de ez csak elvileg van így, a realitás kicsit más, én is megtapasztaltam, hogy minden klassz és jó volt mindaddig amíg meg nem tudták, hogy magyar vagyok ....
2009. aug. 25. 21:08
 2/10 A kérdező kommentje:

:S

miért, mit reagáltak rá? milyen munkát kerestél?

2009. aug. 25. 22:18
 3/10 anonim ***** válasza:
Londonba menj, ott már tele van magyarral és ha tudod a nyelvet akkor diploma nélkül is könnyen elhelyezkedsz.
2009. aug. 25. 23:39
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem kell előnyben részesíteniük a hazai jelentkezőt, de előnyben részesítik. Ma már nincs ott sem kolbászból a kerítés, az angol is elvállalja a takarító munkát meg a McDonalds-ot. Így sajnos sorra jönnek haza a kint élők.
2009. aug. 26. 10:32
 5/10 A kérdező kommentje:
hát kösz a válaszokat, de a kérdés az volt, hogy diplomával el lehet-e helyezkedni, szakmában, és nem igazán erre válaszoltatok.
2009. aug. 26. 19:36
 6/10 anonim ***** válasza:

Diplomával szakmában legalább felsőfokú nyelvtudás, szakmai nyelvvizsga vagy minimum nyelvtudás, gyakorlat lehetőleg angliai cégnél, a diploma honosítása, és persze olyan munka amire téged találnak a legalkalmasabbnak.

Igazad van tényleg félrenéztem a kérdést, bocsi :)

2009. aug. 27. 09:57
 7/10 anonim ***** válasza:

A diploma honosítása nem szükséges, de angol tapasztalat igen. Ez a 22es csapdája: hogy szerezz angliai tapasztalatot, ha nem vesznek fel sehova. Kezdj el takarítani vagy felszolgálni és így szerezz angliai tapasztalatot. Ha esetleg büdös lenne ez, akkor pedig várj, várj és várj.

Én is takarítottam diplomával és jó angollal (jó, mert itt tanultam meg anno is). Az első munkám amúgy 4 hónap alatt találtam meg. A másodikat, mivel már volt helyi tapasztalatom tulképp pikk pakk, de most a válság miatt már hónapok óta nincs munkám.

Nekem nincs olyan tapasztalatom, hogy lenéznének azért mert "kelet európai" vagyok, ezt inkább akkor tették, mikor takarítottam. Mikor már a végzettségemnek megfelelő munkát végeztem beleillettem a csapatba.

Remélem ez válasz valamennyire a kérdésedre.

2009. aug. 30. 22:32
 8/10 anonim ***** válasza:

22:32-es megint.

Nem csak a diplomám nincs lefordítva, de nincs szakmai nyelvvizsgám sem... ezeket tulképp nem nézik. Nekem legalábbis soha sehol nem nézték.

2009. aug. 30. 22:34
 9/10 A kérdező kommentje:

igen, köszi, hasznos volt!

de amúgy miben segít a takarítás, azon kívül, hogy pénzt kapsz érte?

egy szakmai önéletrajzba mégse írhatom bele:S

vagy igen?

és neked mennyire piacképes a diplomád?

úgy értem pénzügyi, üzleti, számviteli diplomával gondolom könnyebb elhelyezkedni, mint mondjuk egy közigazgatási. te ezt hogy látod?

2009. aug. 30. 23:29
 10/10 anonim ***** válasza:

A takarítás csak annyiban segít, hogy látják dolgozol itt, de az tény, hogy ha szakmába vágó önéletrajzot írsz, akkor nem igazán illik bele. De az interjún nem gáz, ha elmondod. Én legalábbis elmondtam mégsem néztek ki. :)

Nem versenyképes a diplomám, művelősédszervező ezt otthon abszolút semmiben nézik és IT Trainerként dolgozom amúgy. Évek óta. Azt nézték értek e ahhoz, amire jelentkeztem és beszélek e angolul. Ezek megvoltak. Mákom is volt, de azért fel is kellett mutatnom valamit. De azóta volt más munkahelyem is és ráadásul még azótább :) szabadúszóként dolgozom és vannak állandó megbízóim.

Az igazság az, hogy a munkakeresésnél inkább számít a fellépés mint a papírok és ezt nyugdotan elhiheted, vén róka vagyok már a munkaerőpiacon. :) Megszereztem már munkákat, amiket csak diplomával lehetett volna, vagy kerestem már jobban (még otthon), mint a dipolmás ismik. :) Csak hát most azért figyelembe kell venni , hgoy válság van, de amúgy vannak cégek, akik még így is keresnek embert és nem mellesleg szívesen alkalmaznak még akár kelet európait is. Konkrét példát tudok, azért mondom.

Amúgy a tapasztalat a hülye NI (National Insurans, helyi adószám és TB szám keveréke)kell. Ha van, végülis tudsz rá hívatkozni, hgoy már van, bár ez csak egy ilyen lábjegyzetes hivatkozás. De nem árt, ha van. Amúgy erre is vannak különböző verziók, de komoly munkahelyeken nem lehet akadály, hogy nincs... csak mindenfélét pletyiznek ezzel kapcsolatban is.

Nézd, szabály nincs, amit rá lehet húzni mindenkire. Egy jó álláshoz kell fellépés, szerencs és papír. De a kérdés, hogy mit és hgoy akarsz hosszútávon. A puding próbája az evés, másként nem megy. :)

Sok sikert!

2009. szept. 4. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!