Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ha én megyek el megyek szaraje...

Ha én megyek el megyek szarajevóba megértik a németet?

Figyelt kérdés

mennék szarajevoba majd olyan tavasz fele és nem tudok olyan nyelven mint amit ők beszélnek (nem tom milyen nyelven beszélnek valami szláv)! attól félek hogy nem érteném meg őket egyedűl a németet meg magyart beszélem és a halandzsa myelvet! ők beszélnek németül?

német nyelvtudásom jó! mert laktam berlinben 2-3 évig!

2012. dec. 28. 11:27
 1/9 anonim ***** válasza:

megértik

a halandzsát pláne :)

2012. dec. 28. 11:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az jó, mert a magyar nyelvtudásod az nem annyira jó. Szarajevóban jellemzően nem tudnak németül.
2012. dec. 28. 11:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Bosznia-Hercegovinában bosnáykul beszélnek, ill. attól függően, hogy melyik entitásba látogatsz szerbül vagy horvátul. De egyébként az ország egész területén megértik mindhárom nyelvet.

Az idegenforgalomban dolgozók egyrésze biztos tud németül, de a lakosság nagy része nem nagyon beszél idegen nyelveket.

2012. dec. 28. 13:01
 4/9 A kérdező kommentje:

Melyik boszniai szomszédos országba beszélnek jobban magyart vagy németet?

A lényeg hogy valamilyen hasonló ország legyen!

(egyébként most hogy vissza olvasom azt amit irtam: tyúúú)

2012. dec. 28. 14:57
 5/9 anonim ***** válasza:

"Melyik boszniai szomszédos országba"

Több boszniai ország is van?

2012. dec. 28. 23:38
 6/9 A kérdező kommentje:

szomszédos országaira gondoltam! :D

pl: szerbia vagy albánia vagy mik a szomszédos országai?

2012. dec. 29. 10:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Tudom, már elmúlt a karácsony, de kérhettél volna egy magyar helyesírással foglalkozó könyvet, s egy általános iskolás földrajzi atlaszt.

Azt ügye nem akarod mondani, hogy fejből nem tudod, milyen országok veszik körbe Bosznia-Hercegovinát, s a google sem a barátod?!

Tessék itt van BH: [link]

2012. dec. 29. 10:38
 8/9 A kérdező kommentje:
Há jól van, akkor inkább el megyek ausztriába!
2012. dec. 29. 11:54
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Elmegyek egy szó, Ausztria tulajdonnév. De tulajdonképpen mit is szeretnél tudni, mert most már úgy fest, hogy semmit.
2012. dec. 29. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!