Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ki volt kint Finnországban...

Ki volt kint Finnországban és, milyennek látta?

Figyelt kérdés

jövő nyáron szeretnék kimenni 3 hónapra. majd a suli befejeztével ott letelepedni.

Aki volt kint, milyennek látta, és milyenek az ottani körülmények. Mennyire kell tudni a nyelvet ha épp nem angolul szeretnék megszólalni?

2012. dec. 19. 18:13
 1/5 anonim ***** válasza:
turistaként voltam kint pár napot, szerintem szép hely, bér én főleg helsinkiben tartózkodtam.
2012. dec. 19. 18:24
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a kommentet.
2012. dec. 19. 18:32
 3/5 anonim ***** válasza:
78%

Én 6 éve élek itt. Finnül tudni kell, nagyon kevés olyan munka van ahol elég az angol. Munkát találni jóval nehezebb, mint Magyarországon, nyugatról nem is beszélve. Finnország nem olyan, mint London, hogy takarítói stb. munkát gyorsan lehet találni. Itt sok finn örül ha kap munkát, így ők elvégeznek mindent nem válogatnak.

A tél hideg, hosszú és bosszantó. Közlekedés borzalmas és veszélyes. Még a vonatok is órákat késnek ilyenkor.

Nyáron nagyon szép és nyugodt az ország.

Finnország drága, min. 1200 Eurora szükséged lesz ha megszeretnél élni. Ebből nagyon félre nem tudsz majd rakni. Menj el indulás előtt fogorvoshoz, orvoshoz, mert itt nagyon drága az orvos, kiv. a körzeti, de az sem ingyenes és nagyon nehéz időpontot kapni (pl. megfázás, gyomorrontás, fejfájjás stb. nem adnak időpontot esetleg nővérrel beszélhetsz aki ajánl neked vény nélköli gyógyszert). Én ha most választhatnék nem ide jönnék. Drága, hideg és nehéz kapcsolatokat szerezni (barátok stb.).

2012. dec. 19. 18:33
 4/5 A kérdező kommentje:

ha választhatnál Norvégiába vagy máshová mennél inkább?

a norvég földet nagyon dícsérik, azon is elgondolkodtam már..

2012. dec. 19. 19:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Én Dániába mennék. Nem muszáj repülni haza (ugyan Finnországból sem, de nagyon drága az út komppal). Hiába van olcsó repjegy is, évente max. 2 tudok hazamenni.

Norvégiában is voltam már, nagyon szép, de az még drágább. Viszont ha kapsz munkát nem lesz gondod.

2012. dec. 19. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!