Kezdőoldal » Utazás » Európa » Van itt valaki aki ismeri...

Van itt valaki aki ismeri Charleroi városát Belgiumban?

Figyelt kérdés

Februárban repülök oda egy napra mert találtam olcsó repjegyet. Mit érdemes megnézni ott? Tudtok ott olyan éttermet és pékséget, ami nem túristacsapda és meg lehet kóstolni helyi specialitásokat pl. a sült krumplit kagylóval meg enni helyi süteményeket? Tudtok olyan boltot ahol lehet vásárolni hazavitelre belga csokikat?

Hallottam, hogy van a városban egy bolhapiac, mint nálunk a józsefvárosi, az merre van és mely napokon van nyitva?

2012. nov. 28. 21:05
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nem lehet, hogy Charleroi bűnözési statiszikái csak a Benelux államokhoz képest tűnnek ilyen rossznak és mondjuk Nyíregyházával, Szabadkával és Temesvárral egyenrangú a közbiztonság?

Brüsszel elég lerobbantnak tűnt, amikor ott jártam, de nem volt rosszabb, mint Románia.

2012. nov. 29. 15:35
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Tényleg rossz a közbiztonsági statisztikája és lepusztult hely nagyon. Fórumokon olvastam már akitől elrabolták a drága fényképezőjét. Nem zsebtolvajok, akikre esetleg tudsz figyelni, hanem konkrétan csoportosan megtámadták.

De tényleg oda mész ahova akarsz, csak jobb ha tudod.

2012. nov. 29. 15:52
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Belgium legtöbb nagyvárosában csak álmodoznak arról, hogy egyszer még olyan jó közbiztonságuk lesz, mint Nyíregyházának, Szabadkának, vagy Temesvárnak. Én konkrétan eddig életemben egyetlen helyen féltettem az életemet, és ez bizony Belgium volt, pedig jártam én már Irakban, Iránban és a PMR-ben is, de azok a helyek Belgiumhoz képest mind a béke és nyugalom szigetei voltak.
2012. nov. 29. 15:55
 14/17 A kérdező kommentje:

De egyébként Belgium mitől lett ilyen "balkáni" hely, amikor Északnyugat-Európában van, és a vele szomszédos, szinte azonos kultúrával és törvényekkel rendelkező Hollandia pedig maga a földi Paradicsom?

Nemhiszem, hogy a bevándorlókra lehet fogni, mert Hollandiában is sok van, mégsincs ilyen veszély meg ilyenek.

Talán valami régről megmaradt kultúrális különbség? Franciaországban még nem jártam, az is olyan, mint Belgium?

Emlékszem rá, amikor tavaly két hetet töltöttem Hollandiában és úgy éreztem magam, hogy a világ legfejlettebb és legbiztonságosabb országában vagyok, erre ahogy a vonat átment a belga határon az első falu olyan volt, mint nálunk Borsod vagy északkelet-Szlovákia, Belgium központja meg mint a nyócker' a 90-es évek elején.

2012. nov. 29. 17:26
 15/17 A kérdező kommentje:
Brüsszel központja meg mint*
2012. nov. 29. 17:27
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy ennek mi az oka, de így van az biztos. Hollandiában még nem voltam, viszont Franciaországban már sokfele jártam. Belgiumnál sokkal jobb, de azért ott is vannak a nagyvárosokban olyan részek, ahol nem szívesen sétálnék éjszaka egyedül.
2012. nov. 29. 18:05
 17/17 anonim ***** válasza:

Hát Charleroi-ról csak annyit, hogy már eleve a reptér rosszabb (legalábbis a mellékhelyiségek mindenképpen), mint a putri!!! Azt az irdatlan bűzt leírni nem lehet! Még szerencse, hogy egyszer sem kellett a bőröndömet behúznom magammal, mert teljesen eláztatta volna a földön lévő vizelet!

És bárki bármit is mond, ennyit a nagy nyugatról!... :/ És bizony a marokkóiak a ludasak a dologban! Sok marokkói osztálytársam volt, láttam, mik az "igényeik"...

Na, de ettől már csak Franciaországban láttam rosszabbat! Azt meg is örökítettem, hogy azt a döbbenetet sose felejtsem el!

És akkor még Magyarországot, a magyarokat húzzák le! Pedig volna mit tanulniuk tőlünk!...

Ha már Belgium, akkor legközelebb nézd meg Oostende-t! :)

Mostanra már megjártad? Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál?

2013. febr. 21. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!