Kezdőoldal » Utazás » Európa » Charleroi (Belgium), mit...

Charleroi (Belgium), mit érdemes megnézni? Vagy inkább Brüsszel?

Figyelt kérdés

Hello!

Kaptam ajándékba egy repjegyet ismerőstől, kedden reggel megyek Ryanairrel és az este 6-os géppel már jövök is vissza. Kérdésem, hogy erre az időre érdemes elutazni Brüsszelbe és ott egy valamit megnézni (mondjuk Atomium), vagy pedig Charleroi várost nézzem meg inkább ami pár percre van a reptértől? Mondjuk ott túl sok látnivalót nem találtam a Wikipedia alapján inkább csak időeltöltő hely, mint turista látványosság.

Aki már járt ott/arra az lécci adjon tanácsot. Köszönöm!

2012. máj. 19. 15:57
 1/10 anonim ***** válasza:
47%
Én még nem jártam egyik városban sem, de azt gyanítom, hogy a buszozás Brüsszelbe és vissza elég sok időt elvenne és nem is olcsó, úgyhogy én maradnék Charleroiban. Egy napot biztosan el lehet nézelődni ott is.
2012. máj. 19. 16:44
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
Nézz körül a vonatközlekedési lehetőségekben. Menj azonnal Brüsszelbe, és a géphez illeszkedően vissza. 1 nap úgy sem lesz elég, de nagyon jó benyomásokat kaphatsz Európa fővárosáról, a nyüzsgésről, a fiatalok életéről, a belváros pedig műemlékileg, utcaképileg is gyönyörű.
2012. máj. 19. 17:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én voltam Brüsszelben is, meg Charleroiban is. Mivel reggel mész ki és este jössz, így nehéz helyzetben vagy, a következőket kell mérlegelned. A gép reggel 8-kor landol Charleroiban, onnan a leggyorsabb közvetlen busszal sem vagy bent 9:30 előtt. Ahhoz, hogy a visszafele este 6-kor induló gépet biztosan elérd délután 4-re illik kiérni a reptérre. Ahhoz, hogy te délután négyre kiérj a reptérre legkésőbb 3-kor el kell indulnod Brüsszelből, de talán még inkább előbb. Vagyis marad 5 órád Brüsszelre, ami persze szép és jó, de hát nem sok, azért lássuk be. Ami inkább probléma, hogy egy ilyen oda-vissza buszozást 20 euró körüli áron adnak, vagyis csak arra közel 6000Ft-ot kéne kifizetned, ami azért elég sok egy 5 órás városnézésért. Mindemellett Belgium nem egy olcsó hely, szóval 1-2 belga csoki, egy sör, valami kis harapnivaló, és máris elköltöttél újabb minimum 10 eurót. Ha tömegközlekedni is akarsz, akkor a napijegy 6 euró, a vonaljegy valahogy 2 euró körül van. Tehát ezek nem túl jó kondíciók egy ilyen rövid városnézésért, viszont Brüsszel belvárosa tényleg nagyon szép, sok helyes kis utca van, viszont pl a város egyik jelképe az Atomium kint van a város szélén, oda csak tömegközlekedéssel tudsz kimenni. Charleroiba ugyan gyorsan bejutsz (kb 15 perc busszal a belváros), így itt több időd is lenne, kb 8:30-tól 15:30-ig, viszont ott meg semmi látnivaló nincs. A belvárosa persze aranyos, van pár szép épület, de ez kb egy óra alatt bejárható, ami meg azon túl van az hőerőmű, acélüzem, csatorna, lakótelep, ismeretlenfunkciójú-nagyonguszutstalan-gyár, vasút. Összességében egy elég trágya hely Charleroi a meglátásom szerint, pedig én nagyon sok országban jártam, de egy kelet-ukrajnai iparvárost simán alulmúl, pedig az se piskóta. Hát ennyi, ezeket kell mérlegelned, ha bármi egyéb kérdésed van, írj nyugodtan.

2012. máj. 19. 17:50
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ mindenkinek!

Kedves UTOLSÓ!

Tudnál abban segíteni, hogy Charleroi reptérről ha kijövök pontosan hol keressem a Brussels City Shuttle nevű transzferbuszt (megállóját) ami bevisz Brüsszelbe? Továbbá a buszra retúrjegy csak előre online váltható, vagy pl. a sofőrnél is vásárolható? Vagy ha a reptéren is, akkor ott hol tudom megvenni? Ha 8-kor érkezik a gép FR6081 (és nem késik) akkor a 8:30as buszt el lehet érni? Azt írják a weboldalon, hogy egy óra az út a busszal Brüsszelbe. Aki már utazott velük megírná nekem, hogy ezt reális, ha nem akkor valójában mennyi?

2012. máj. 19. 18:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó vagyok ismét. A Ryanair gépek általában nem késnek, szóval arra számíthatsz, hogy 8-ra (sőt akár kicsivel előbb) ott leszel. A kijutás nem olyan nagy macera a reptéren, mint a bejutás, szóval a 8:30-as buszt kényelmesen elérheted. A buszokat nem nagyon lehet eltéveszteni, hatalmas fehér kirándulóbuszok állnak szépen a kijárattól nem messze (egyébként az egész terminálépület nem olyan hatalmas, 5 perc alatt oda-vissza le tudod sétálni azt a részt, ahonnan a buszok/taxik indulnak és ott már csak észreveszed, hogy honnan indulnak, de szerintem a reptéren az információnál is szívesen segítenek). Sajnos én ezt a buszt nem használtam, amikor én voltam, én úgy mentem, hogy busszal be Charleroiba, majd onnan vonattal Brüsszelbe, így arról a buszról nem tudok neked ilyen részletekkel szolgálni.
2012. máj. 19. 18:42
 6/10 Irházi Ivett válasza:
92%

Sziasztok! Én a charleroi reptérről szeretnék a gare cetrale-ba menni, ami ugye elvileg a central station, ha jól tudom vonattal kell mennem,de igazából azt nem értem, hogy minden fórumon a sud, mid és nord állomásokat írják, valahol pedig azt olvastam, hogy a mid és a nord ugyanaz......szóval most nem értem az egészet, van egyáltalán olyan megálló, ami nekem kell??

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!!

2012. aug. 17. 12:50
 7/10 Fifi505 válasza:
89%
Az 5/6-os válaszadótól szeretném kérdezni,hogy mennyibe kerül Charleroi reptérről Charleroi városba a jegy illetve onnan Brüsszelbe? Egy fórum szerint a reptérről Charleroi 15 perc és 3 euró, onnan pedig 10 euró a vonat Brüsszelbe. De ez egy útra vagy oda-vissza lenne annyi? köszönöm
2013. márc. 7. 09:31
 8/10 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Én egyben vettem a jegyet, mert ilyet is lehet az automatából a reptéren, és akkor nem kell szenvedni a vasútállomáson pluszba jegyvásárlással. Így egybe véve az út oda-vissza 24 euró. A jegyre csak dátum van írva, így nem kell a buszról egyből továbbszállnod vonatra, ha akarsz kicsit mászkálni Charleroi-ban. Ha kiérsz a vasútállomásra ne ijesszen meg, hogy Brüsszelbe csak IC-nek jelölt vonatok mennek, ezek nem felárasak, a sima jegyed teljesen jó rá, sima személyvonat nincs is nagyon Charleroi-ból Brüsszelbe, illetve az az IC inkább a mi sebes/gyorsvonatunknak felel meg.

2013. márc. 8. 00:57
 9/10 Duby válasza:
Sziasztok, kérdésem Charleroi repülőtérről, mivel lehet a leggyorsabban és legolcsóbban bejutni Charleroi városába, illetve a vonatjegy mennyi innen Brüsszelbe? Köszönöm a válaszokat!
2014. szept. 4. 12:18
 10/10 jucus1 válasza:
89%
2016. nov. 10. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!