Londonba 16 évesen tudok diák munkát vállalni?
Az első nem jól írja.
Angliában a tankötelesség 16 éves korig tart. 16 éves kortól ha tanulsz mint diák dolgozhatsz. Ha már nem tanulsz akkor akár főállásban is dolgozhatsz, ha megvan a megfelelő nyelvtudásod, vagy valami gyakorlatod, van protekciód...
Dolgozni dolgozhatsz, a kérdés az hogy alkalmaz-e bárki 16 évesen diákot. Én nem Londonban élek hanem egy kisebb városban, de a munkám során sokszor van hogy 16 éveseket hívunk munkaügyben, mint diák dolgozó. (főleg nyáron vagy ha jelentős napok jönnek.)
Igen, ha kint tanulsz akkor vállalhatsz munkát részmunkaidőben 16 év felett. Pl Tesco meg ilyen helyeken próbálkozz árufeltöltőként.
Viszont a minimálbér alacsonyabb, mint 18 év felett!
11-18 21:32 vagyok
Nem kell kint tanulnod, hogy dolgozhass. Én minden nyáron intézek egész nyárra melót a nővérem lányának. 16 éves kora óta minden nyarat kint tölti és augusztus végéig dolgozik.
Korábban is írtam. Angliában 16 év a tankötelesség. Ha van meló akkor felvesznek 16 évest is.
De tény hogy ismerős segítségével vagy protekcióval jelentősen könnyebb lenne munkát találnod.
A testvérem és a barátja kint vannak idén nyáron voltam ia kint náluk de nem dolgozni.. szerintem a protekció megvan :D
Mennyit lehet így keresni?
Még valamit.
Valaki írta hogy ha kint tanulsz akkor részmunkaidőben dolgozhatsz 16 év felett..
16 év felett főállásban is dolgozhatsz ha a tanulmányi beosztásod engedi.
Az viszont igaz hogy a minimálbér jelentősen kevesebb mint 21 éves kor felett..
Egy kicsit érdekes a minimálbér rendszer.
Ugyanis
1. ha 19 év alatti vagy feletti szakmunkás gyakornokként dolgoznál (mondjuk cukrásznak tanulsz, és elmész cukrásznak mint gyakornok) akkor csak 2.65 GBP/óra a bér.
2. 16 éves kortól ha még nem töltötted be a 18-at és nem tanulsz (és mivel te nem kint tanulsz így rád ez vonatkozik) 3.69 GBP/óra a bér
3. 18-20 év között 4.98 GBP/óra a bér.
4. 21 év felett pedig 6.19 GBP/óra a bér.
Szóval te neked a 2. pontban leírtak érvényesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!