Berlin mitől ilyen híresen jó város? Mi van ott, ami máshol esetleg nincs vagy jobb, mint máshol?
Németországban élek 5 éve, és 1x jártam Berlinbe túrístaként és jártam végig.
Mint minden nagyváros európában, ez is lüktetö, fiatalos, meg van a kosz és gyönyörüség együtt. Minden nemzetet megtalálsz, rengeteg dolgot lehet csinálni.
De én éltem USA-ban és Angliában is, így azt kell mondanom, hogy azért Berlinre is kicsit jellemzö, hogy nincs olyan sok régi dolga. Miért is? Pl frankfurt vagy más nagyvárosokból is hiányoznak ezek a dolgok. A világháború után mindent porgi bombáztak, minden nagyváros csak romokban volt meg. Berlint is. Majd a nyugati rész fejlödött, a keleti rész meg a szoc stílusban épült fel. Pl Budapest belvárosa, gyönyörüen vissza épült, és rengeteg dolgot klasszicista stílusban építettek újja, de a noe-barokk is sok helyen felelhetö. Berlinnek még most is a ronda szoc épületek jellemzik a keleti rész nagy részét. olyan belvárosi helyen ahol Bp-en eleve nem építettek volna ilyen ronda épületeket.
Most már elég jól átépült, de ott vannak ezek a ronda épületek.
Szóval Berlin szuper város. talán szerintem kicsit élhetöbb mint London vagy más óriás város.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!