Hogy lehet, hogy Németországban rengeteg élelmiszer a töredéke, mint otthon?
Értem, hogy csak 7% az ÁFA az élelmiszeren, de nem csupán 20% a különbség. Van, hogy a harmadába kerül. Pl bertolli extra szűz olívaolaj otthon 1200 ft, itt meg 1,8 euro. Ráadásul Lidlben vásárolok, és otthon a Lidliben drágábbak a dolgok. Pedig ugyanaz az üzlet. Van pofájuk otthon többért árulni ugyanazokat a termékeket, ugyanabban a boltban?
Vagy zacskós tészták, levesek. itt 50 cent a maggi és a knorr. otthon meg 600-700 ftot is elkérnek érte egy tésztás kajáért.
leves meg 400. nem értem....
Nem csak Németországban olcsóbbak, én dolgoztam több nyugat európai országban és mindenhol ezt tapasztaltam. Sajnos van pofájuk behozni a sok szart és többszörös áron eladni. És megtehetik, "mi" pedig megvesszük. (Mondjuk én speciel nem veszem meg.) Aldi, Lidl meg ilyen helyeken sokszor csak a saját terméküket tartják, nincs választék, ha pl vajat akarsz meg kell venned a német vagy osztrák terméket... Máshol meg csak román csirkemell van, meg portugál karaj... Aztán itthon zárják be a Gyulait stb.
Egyes fejlettebb országokban pl a Skandinávoknál nem lehet ilyet megcsinálni, ott nem engedik. De itthon elég lefizetni 1-2 embert és máris mehet a buli, közbe meg tönkremegyünk. Szóval ezért ilyen olcsó, mert az elmaradt hasznot rajtunk keresik meg.
A lakás meg szolgáltatás árakat sem érdemes összehasonlítani, mert lehet, hogy 2x drágább csak épp 6x annyit keresnek ugyanazzal a munkával mint itthon.
persze, tudom, itt vagyok egy ideje. 800 euro rezsivel egy nagyobbacska lakás. ami átszámolva mondjuk 220 ezer. de otthon is 100 ezer rezsivel egy nagyobb lakás. szóval alig több, mint a duplája. de a fizetések 4-5xösek. szóval ha átszámolja így az ember, a lakhatás is feleannyiba kerül.
ezt tudom, de a kaját nem értem...
hogy lehet olcsóbb ugyanaz a termék ugyanabban a boltban, ugyanabban a csomagolásban? és mondom, nem 10-20%-kal olcsóbb, hanem sokszor töredéke.
és azért sokkal jobban élnek a németek, mint a magyarok otthon.
"A lakás meg szolgáltatás árakat sem érdemes összehasonlítani, mert lehet, hogy 2x drágább csak épp 6x annyit keresnek ugyanazzal a munkával mint itthon."
Ez igaz, de a legtöbb ilyen fórumom a kivándorlók nagy része csak azt látja meg, hogy egy-két termék olcsóbb, de az nem jut el hozzájuk, hogy a kaja nem minden. Mert én pl. be tudok vásárolni Londonban olyan áron, mint ami otthon van, vagy még olcsóbban is, de mégsem lehet azt mondani, hogy London olcsó, mert a lakásért 1100 fontot fizetek.
Most jövök Olaszországból.
Ott is sokkal olcsóbb a Lidl!!!
Ráadásul lényegesen jobb minőségű áruk vannak, sőt egy csomó olyan is van, amit otthon nem is forgalmaznak.
A teljes csomagtartót tele is vásároltuk hazafelé.
Valóban itthon többnyire a nyugaton eladhatatlan szemét kapható és az is többszörös áron.
" Mert ha azt vesszük, hogy valaki keres kint 2000 eurót "
2000 €-t vagy többet, ott sem az átlagember keres! Ezt jobb tisztázni. Egy átlag német 1500-1600 €-körül kap. A bolti eladók, stb, pedig még kevesebbet. 2000 €-tól fölfelé csak IT szakemberek, mérnökök, jól képzett emberek keresnek. A "prolik" itt sem élnek olyan hatalmas életszínvonalon. Persze egy magyarhoz képest fényévekkel jobban lehet élni, de aki itt él már egy ideje, benne él a mindennapokban, az látja, hogy itt sem fenékig tejfel minden.
"mi bajoroknál élünk, és bizony itt elég sokan keresnek 2000 eurot."
Hány ilyen embert ismersz a környezetedben? Én Stuttgartban élek, a környezetem nagy része 1500-1600 €-t keres. Én valamivel 2000 € fölött kapok, de az én végzettségemmel ez a normális. De a nagy többség 2000 € alatt keres. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!