Kezdőoldal » Utazás » Európa » 1 hétig leszek Londonban,...

1 hétig leszek Londonban, melyek azok a látványosságok amiket semmiképp ne hagyjak ki?

Figyelt kérdés

Ezeket tervezem megnézni: Picadilly Circus, Trafalgar Square, Buckingham palace,London eye, Big Ben, Westminster apátság, St. Pauls, Tower-Tower Bridge, Madamme Tussauds, British Museum, Hyde PArk, Regents Park, Soho, London Dungeon, Globe színház, Greenwich.

Ezeken kívül(vagy esetleg 1-2 helyett) még mit lenne érdemes megnézni?

2012. okt. 27. 20:04
 1/8 anonim ***** válasza:

Amiket felsoroltál 2-3 nap alatt simán végig nézed. Csak Londonban leszel?? Esetleg más város??

Ha esetleg vásárolgatni támad kedved akkor látogass el a HArrods áruházba. Elég drága, de igencsak látványos áruház. Még Diana hercegnő jegygyűrűjét is megnézheted.

2012. okt. 27. 20:15
 2/8 A kérdező kommentje:
3 nap?Hát akkor mindenképp meg kellene még nézni valamit. Köszi a tippet, esetleg még valami?
2012. okt. 27. 20:31
 3/8 A kérdező kommentje:
ja, hát végülis más város is szóba jöhet, de csak akkor ha Londonban már mindent megnéztem:)
2012. okt. 27. 20:34
 4/8 anonim válasza:
Vásárolni menj Oxford Streetre ;)
2012. okt. 28. 17:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Én eddig körülbelül 1,5 hónapot töltöttem kint összesen (roham)turistáskodással, de még mindig csak a látnivalók töredéke volt meg...

Az általad felsorolt látnivalókba be is akarsz menni, vagy csak kívülről nézed majd meg őket? Azért kérdezem, mert ha mindenhová váltasz belépőt (ahol van), akkor nem árt, ha sok pénzt viszel magaddal, mert elég borsos árak vannak. Kedvezménnyel együtt is.

Amit szerintem mindenképp iktass be (és áldozz rá pénzt) az a St Pauls, Globe, Westminster apátság, esetleg a Tower. Személyes véleményem, hogy felesleges pénzkidobás a London Eye, a Madame Tussauds és a London Dungeon... De hát ízlések és pofonok...

Ha Greenwichbe látogatsz, ott is van bőven látnivaló. National Martime Museum, Royal Observatory, Painted Hall, vele szemben a kápolna, Cutty Sark... Tipperary (ez egy híres kocsma)

Tulajdonképpen a legpopulárisabb helyeket felsoroltad. Amit esetleg még javasolnék, az a National Gallery, National Portrait Gallery, St Martin In the Fields - ezek mind ott vannak egy kupacban a Trafalgar Square-nél.

Illetve ha Southbank, akkor Tate Modern. Valamint egy gyöngyszem: Bankside Gallery.

Én a London Dungeont kiváltanám a Clink Prison Museummal. És ha már ott vagyok, szemügyre venném a Golden Hinde vitorlást is. Ha nem is testközelből, de közelről. :)

Illetve nem tudom, mennyire vagy érdekelt a dologban, de talán nem annyira, mert akkor felsoroltad volna. Azért megemlítem, hátha: Sherlock Holmes Museum. Ha Holmes és Doyle rajongó vagy, kötelező program. :)

2012. nov. 6. 11:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Oxford Street -en a Primark-ot ajánlom ha vásárolni akarsz :)
2012. nov. 7. 22:54
 7/8 anonim válasza:
Marcikám te vagy az?!
2012. nov. 8. 08:22
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! A Madame Tussauds tény,hogy nagyon drága, de szerintem nem pénzkidobás. Én arra számítottam,hogy csak viaszbábuk lesznek, ennek ellenére volt 2-3 extra is amiért nem kellett külön fizetni, pl. 4D mozi.Az egyik legjobb élményem:)). Ráadásul vaucher-rel mentünk be, így csak a jegyár felé kellett fizetni. A london dungeonbe végül nem jutottam el és a London Eye-ra sem , de én is hallottam már,hogy pénzkidobás. Sherlock Holmes Museum valami csodálatos volt, kihagyhatatlan.

A Primarkról meg csak annyit, hogy ócskaság az egész, legalábbis szerintem. Ennek ellenére mozdulni sem lehetett az üzletben annyian voltak:D Nekem nagyon nem jöttek be a londoni "divat".

2012. nov. 8. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!