Mennyire nehéz leszervezni 1-2 hét Angliai nyaralást két 18 éves lánynak?
Barátnőmmel nyáron akarunk nekivágni az útnak. Nagyon sok helyre mennénk, amolyan mindent megnézünk túra lenne.
Egyáltalán utazás szervezővel beszéljünk, vagy csak vágjunk neki?
Én a helyetekben csak belevágnék. Az utazás szervező + pénzt számol fel az útitervért amit ti magatok is ingyen megtudnátok szervezni.
Kezdésnek:
- írjátok össze, hogy mit néznétek meg, hova mennétek.
- nézzétek meg az útvonalat, hogy a látnivalók mennyire vannak távol egymástól.
- gyűjtsetek sok pénzt-
- Ha olcsón akarjátok megúszni, akkor vegyétek igénybe a kanapé szörföt (bár fogalmam sincs jó-e, hogy működik)
vagy keresetek olyan magyarokat akik a közelben laknak ahová mennétek, és kérjetek kis összegért cserébe szállást pár napra.
Ha nincs ismerős vagy nem találtok olyan magyart vagy nem jó a kanapészörf, akkor még mindig ott vannak a hostelek, minimotelek. 1-2 éjszaka nem olyan vészes.
-
első vagyok.
Én nem vagyok benne érdekelt csak hallottam róla. Bár eljátszottam a gondolattal, hogy felajánlok én is kanapét ha már Angliában élek, de elvetetem.
itt link olvasd el, hátha bejön nektek.
Nem tudom mit hallottatok Angliáról, de nem a legbiztonságosabb gyerekek illetve fiatalok (főleg lányok) számára. Ez számokkal alátámasztott (kb 1-2 éve néztem utána). Szóval Én nem bíznék semmit se a véletlenre, így nem kanapészörföznék, illetve nem a legolcsóbb "gettó"negyedi Hosteleket választanám.
Ha olcsón akartok kijönni, akkor Hostel (én ebben is a középkategóriás szállásokat céloznám meg), de a legjobb a Hotel lenne.
Szerintem egyáltalán nem nehéz. Főleg ha tudtok angolul.
Interneten tudtok akár több városban is szállás foglalni. [link] Ez egy nagyon jó kis oldal.
Aztán kössetek biztosítást!! Ez nagyon fontos! (Nem nagy pénz)
Én a helyetekben már most elkezdenék kalkulálni a pénzzel, hogy milyen szállást, múzeumokat, belépőket, napi buszbérleteket stb engedhettek meg magatoknak. Ha pl egy városon belül akartok megnézni sok mindent én ajánlom az útitervet és mennyetek gyalog. Én csak a nagyobb távolságokra váltanék ki jegyet, ezzel is sok pénzt megspóroltok.
Rengeteg feles izgalmat megspóroltok, ha most szeditek össze a gondolataitokat, hogy mely városokba mennétek el, nézelődjetek az interneten stb. Útiterv, térképek, BUSZ/VONAT menetrendek. Nem árt, ha előre felkészültök, bejelölitek filctollal, hol akartok felszállni, hol akartok leszállni (szálláshoz közel) stb.
Repülőjegy lefoglalása (Hamar!!!minél hamarabb foglalod le annál olcsóbb)
A ruhákra is fordítsatok gondot, esőkabát, bakancs, szandál, top stb. Teljesen kiszámíthatatlan az időjárás.
Bárki felajánl fuvart, szállást, ingyen inni/ennivalót NE fogadjátok el!!! SOHA!
Röviden teendők: repülőjegy foglalás, infó szerzés (szállás, látnivalók, utazás, költség), lefoglalások, és végül az utazás. Ajánlom, hogy ne csak fényképezzetek, hanem videózzatok, egymást, csináljatok élménybeszámolókat, vegyetek fel mindent, mert életetek egyik legszebb pillanatai lesznek, és visszanézni kegyetlenül jó lesz.
Még 1 tipp minden gyűjtött anyagot (menetrendek, térkép, útiterv, szállás adatok, látnivalók) gyűjtsetek ilyen műanyagtasakos lefűzhető mappába! Így minden rendezetten egy helyen lesz. És méregdrága útikönyvekre se lesz szükségetek.
De ha mégis útikönyvet szeretnétek venni, akkor én csak a Lonley Planet-et ajánlom [link]
Viszont elég borsos az ára, de minden benne van amit Angliáról tudni érdemes.
első vagyok.
Nem hiszem hogy Anglia veszélyesebb lenne mint bármely más ország, beleértve Magyarországot is.
Akárcsak otthon itt kint is vannak gyilkosságok, erőszak, rablás, de hol nincs??
7 éve élek Angliában, rengeteg helyen jártunk már Anglián belül is.
Biztos vagyok benne, hogy a kérdező sem a fekete vagy az arab negyedbe menne hostel szállást intézni. Én ismeretlenül is tartom annyira intelligensnek őket.
A busz és vasútállomásoktól nem messze mindig van hostel ( pl: in holyday, Mendez hotel stb) amik elfogadhatóak, kulturáltak. Vagy vannak az angol jellegzetes ház hostelek a bed & breakfast házak. Azok is elfogadhatóak.
Nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Ha van nyelvtudás akkor csak meg kell szervezni az időt, helyet, és az interneten előre lehet szállást foglalni, és busz vagy vonatjegyet venni..
Kedves Első válaszolóhoz fűzném a következő pár soromat. Úgy érzem, valami problémád volt a válaszommal. De többszöri újraolvasásra sem véltem benne bántó megjegyzést felfedezni.
Nem tudom, hogy szerinted mi feleslegeset, és hátrányt okozó tanácsot adtam a kérdezőnek. Hogy ennyire javításra szorult, miközben ugyan azt írtam le, amivel utána te is "kiegészítetted". Kedvességből és jó indulattal válaszoltam a kérdésre, szóval fogalmam sincs mi ez a pökhendi magatartás.
Ami tény az tény, valóban Európán belül Angliában van a legtöbb gyermek/fiatal rablás. Inkább örülj, hogy veled és a környezeteddel nem történt semmi! De a tájékoztatás fontos, mindenhol körültekintőnek kell lenni, és nem árt ha ebben az emberek néha megerősítik egymást! Végképp fogalmam sincs, hogy milyen úton lyukadtunk ki a kérdező intellektualitására, hiszen a témának ehhez semmi köze nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!