Kezdőoldal » Utazás » Európa » Körülbelül mennyibe kerülne...

Körülbelül mennyibe kerülne egy Londoni út?

Figyelt kérdés
Ketten mennénk,és a szállásra nem lenne gondunk. Arra lennék kíváncsi,hogy így ha szállást nem fizetünk kb mennyibe kerülne az út azt is beleszámolva,hogy azért szeretnénk néhány nevezetesebb dolgot megnézni(pl: British Múzeum).
2012. szept. 2. 08:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Mondjuk az sem mindegy, hogy 2 napra vagy 3 hétre mentek.
2012. szept. 2. 10:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Sok függ attól, hogy csak ingyenes helyre mentek-e, milyen bérletet vesztek, hol kajáltok stb...

A retúr repjegy asszem 60-80e körül van két emberre fapadoson, de ugye ez sem fix. A repülőtérről busszal a legolcsóbb bemenni, ez retúrban 15-20 font lehet, vonattal 50-60 font (függ a reptértől, hogy előre veszed-e neten a jegyet vagy ott helyben stb.). A metró bérlet egy napra 7font/fő csúcsidőn kívül, ugye itt is függ, hogy hány napra mentek, metrózni is akartok vagy elég a busz, esetleg gyalog :) A kaját nagyon nehéz belőni, 5-6 font körül már lehet kapni egy főre egy adag kaját. Nyilván a Tescozás olcsóbb, itt is függ, hogy mennyit akartok költeni. Én azt mondanám, hogy kb 200e-ből kényelmesen utazással el lehet lenni 4-5 napot, ha van szállás.

2012. szept. 2. 12:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Repülőjegyet (2 főre) szerencsével tudtok szerezni retúrban körülbelül 20-25 ezer forintért + feladott poggyász. De számoljatok inkább legalább fejenként 20-20 (összesen 40 + poggyász /kb. 10.000 retúrban/db/) ezret a retúr repjegyért. Fapadoson természetesen.

A londoni közlekedés. Függnek zónáktól is. Csúcsidőn kívül 7 (1-2), 7.70 (1-4) vagy 8.50-be (1-6) kerül a napijegy. Ha legalább egy hétre mentek és beláthatóan csak x. zónáig mentek, akkor megéri hetijegyet venni. A Travelcard egyébként jó buszra, metróra, DLR-re, függővasútra és vonatra is, az adott zónákon belül, korlátlan mennyiségben.

A reptérről városba való bejutás: ha nem sietős, valóban olcsóbb a busz, de lassabb. Buszköltségről nem tudok nyilatkozni, mert én mindig is vonatoztam inkább. Gyorsabb és jár plusz kedvezmény a jeggyel + kuponokkal bizonyos helyeken. A vonat egyébként retúrban, két személyre 50 font körül van.

Látnivalók: sokat számít, fizetős-e vagy sem. Londonban RENGETEG ingyenes múzeum, galéria és látnivaló van. De kuponnal a fizetős helyek is pl. 50%-os (2 jegy 1 áráért) kedvezménnyel látogathatók. A British Museum egyébként ingyenes...

Étkezés: érdemes a helyi Tesco, Sainsbury's és Marks&Spencer weboldalán szétnézni az árak terén. Pubokban 5-10 font/fő egy adag kaja. Étteremben, pizzériában sem sokkal több általában. Érdemes megkóstolni a Cornish pastyt. Ez 3-5 font körül mozog (több méret van) és rendkívül finom, laktató.

250-300 ezret mondok én (+ repülő), amivel biztosan ki lehet jönni 4-5 napig odakint. Inkább maradjon kicsi, mint hogy ne legyen elég. Én 250-300 fontot szoktam vinni 5 napra és volt már, hogy 50 fontot is hazahoztam belőle.

Érdemes költségvetést készíteni az út előtt. Megnézni, hogy adott nevezetességek fizetősek-e, ha igen, mennyibe kerülnek, van-e rájuk kedvezmény, hol, melyik zónában vannak.

Vonatra 2 fő 50 font, busz ennél olcsóbb, kb. fele. (de lassabb)

Metróra, csúcsidőn kívül, csak 1-2-es zónára érvényes napijegy, 2 főre és 5 napra összesen 70 font. Ettől több értelemszerűen, ha 4-es vagy 6-os zónáig kell valamelyik napra a travelcard. (Greenwich például 4-es, Hampton Court 6-os zóna!)

2012. szept. 4. 08:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,nagyon hasznosak!
2012. szept. 4. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!