Szeptember 15-én ryenair-rel utazunk Barcelonába. A reptéri vámmentes üzletben vásárolt dolgokat felvihetjük-e a gépre? Pl. Ital, üdítő. Mi van akkor, ha a kézipoggyászom elérte már addigra a 10 kg-ot? 58 cm a bőröndöm hossza.
Amit a biztonsági ellenőrzés után veszel, a kézipoggyászon felül is felvihető. Nem kell belerakni. Ez ki is van írva a boltokban. Nem tudom mennyi a pontos korlátozás, de 1-2 szatyorért nem szólhatnak!
Viszont az 58 cm már sok, ha dobozzal mérik, és épp olyan kedvük van, akkor fizethetsz...
"Adó- és illetékmentes árukat továbbra is vásárolhatok a tranzitban, és felvihetem őket a gépre?
Természetesen, a duty free-ben vásárolt áruk mérettől függetlenül felvihetők a gépre.
A duty free-ben vásárolt italokat is felvihetem a gépre?
Igen, bármilyen a duty free-ben vásárolt ital felvihető."
Ez pedig a Ryanair utazási feltételi között:
"8.7.1 Ön utasonként szigorúan csak egy kézipoggyász fedélzetre való felvitelére jogosult (csecsemő külön kézipoggyásszal nem rendelkezhet), amennyiben az megfelel bizonyos súly- és méret korlátozásoknak (A kézipoggyászra vonatkozó Szabályzatért kattintson ide). Ha Önnél van egy kézitáska, aktatáska, laptop, a repülőtéren vásárolt áru, fényképezőgép stb., ezeket mind az Ön számára engedélyezett egyetlen kézipoggyászban kell szállítania. Bármilyen további/túlméretes kézipoggyász a repülőgép fedélzetére való felvitelét a beszállókapunál megtagadjuk, vagy, amennyiben erre lehetőség adódik, a Szabályzatunkban feltüntetett pótdíjért a repülőgép rakterében elhelyezzük (A kézipoggyászra vonatkozó Szabályzatért kattintson ide). Amennyiben bizonytalan a poggyászát illetően, a biztonsági vizsgálat előtt győződjön meg róla. A Ryanair semmilyen felelősséget nem vállal azokért a túlméretes fedélzeti poggyászokért, melyeket a beszállókapunál visszautasítanak, és amelyeket ezt követően az utasok otthagynak."
Egyébként lehet, hogy nem sokáig lesz ez így:
Én Bp-en is láttam már, hogy belerakatták.
Azon múlik, hogy kit fog ki az ember a kapunál.
Olyannal is találkoztam már Rómában, hogy még az igazolványt sem nézték meg, mindenkit engedtek át mindenféle csomaggal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!