Ausztriai St. Antonbol (Vorarlberg tartomäny) mikor van közvetlen vonatjärat Budapestre?
Sziasztok!
Kinn dolgozom Ausztriäban,St Antontol nem messze....meg csak 3hete dolgozom,de szeretnek haza lätogatni,egy hetre....mivel nemigen vagyok itt meg ismerös,nem tudom hol tudhatnäm meg...kerlek titeket segitsetek..ha valaki megtudnä välaszolni,milyen honlapon tudom megnezni,nagyon megköszönnem...eddig neztem a mav honlapjät es az Elvirät,de egyiken se talälom...elöre is köszönöm a segitseget...
12:59
Amúgy ha bárhol Európában vonatmenetrendet akarsz nézni, használd a www.bahn.de oldalt.
www.oebb.at
Van több vonat is. Általában egyszer kell átszállnod, ezt Salzburgban, Linzben vagy Bécsben is megteheted. Ilyenkor általában egy órád van rá. Közel 10 óra az út, az átszállást is beszámítva Budapestig. (Nem tudom hol laksz.)
Keress akciós jegyeket, mert a teljesárú drága. De ha már egy év alatt kétszer is hazamész és vissza vonatattal.
A teljesárú jegy egy útra 101 euró Budapestig, odavissza 202. De ha váltasz vasúti kártyát (bármelyik vasúti pénztárban (csak egy fénykép kell hozzá), akkor csak 55 euró egy útra a jegy, azaz oda-vissza 110. Vasúti kártyát 26 éves kor alatt 20, a fölött 100 Euróért vehetsz, és egész évben féláron, határon túl meg 25% kedvezménnyek utazhatsz. Így jön ki az 55 Eurós jegy a 100 Eurós helyett.
De ha nem utazol rendszeresen haza, akkor keress kedvezményes jegyet. Ezt úgy tudod megtenni, hogy az említett www.oebb.at keresőbe a beírt jegynél a Ticket und preise linkre kattintva keresel árat, ha nem tetszik, akkor keresel másik vonatot, vagy az ár alatt az adott vonatnál előző vagy következő napot választhatsz ki. Ebben az esetben nem kell vasúti kártya (100 euróért)! Így egy jegy 39 vagy 49 Euróba kerül. Vagy 1. osztályon 59-69-79 Euróba. Még az első osztály is olcsóbb így, mint a másodosztály teljesáron.
A neten vett jegyek otthon kinyomtatandók, és csak az adott vonaton használhatóak fel, amelyikre vetted a jegyet.
Miután az odautat kiválasztottad, akkor a géppel visszaútra is tudsz kerestetni akciós jegyet a következő ablaknál, ahol a fizetés módját is ki kell választani.
Persze nem árt pár nappal előre megvenni a jegyet, mert elfogynak az akciósok.
A vasúti kártya neve a Vorteilscard. Ha azt vennél, de csak akkor érdemes, ha nagyon nem találsz kedvezményes jegyeket (legalább 3 nappal előre meg kell venni ezeket). Vagy akkor, ha legalább kétszer utazol, vagy 26 éven aluli vagy. Bár az 55 eurós félárú jegynél a 39/49 eurós jegyek is olcsóbbak, így elsősorban azt keressél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!