Kezdőoldal » Utazás » Európa » Grúzia milyen hely?

Grúzia milyen hely?

Figyelt kérdés
febr. 15. 20:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szép hely, jó a kaja, kedvedek a helyiek.
febr. 16. 04:44
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
#1 Kétszer jártam ott, meg tudom erősíteni.
febr. 16. 10:13
 3/12 anonim ***** válasza:
24%
Most már hivatalosan Georgia. Attól függ hova mész, elég sok a szegény negyed, bár oda turisták nem járnak.
febr. 16. 10:59
 4/12 anonim válasza:
26%

Georgia=Grúzia

Mindig is ugyan az volt,csak Magyarként Grúziának ejtjük.

Másképp írod másképp mondod.

febr. 16. 12:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Legjobb utazásom itt volt.

Szép ország viszonylag olcsó.

febr. 16. 12:32
 6/12 anonim ***** válasza:
36%

"Mindig is ugyan az volt,csak Magyarként Grúziának ejtjük"

Lehet, de ők maguk kérték, hogy ne Grúzia legyen. Ha te kéred, hogy holnaptól József helyett Jocikának hívjanak, te is ugyanaz maradsz, mégsem fogsz örülni, hogy Józsefnek fognak hívni. csak hát ugye a magyar begyepesedett felfogasú, foggal-körömmel ragaszkodik akkor is a megszokotthoz, különben kiesne a mókuskerékből. Ezt jelzi a megye-vármegye csere is.

febr. 16. 19:29
 7/12 anonim ***** válasza:
66%

Nekem amíg élek, Grúzia marad.

És itthon ne akarja nekem senki megmondani, hogy hogyan nevezek egy országot. Nekem Mianmar is Burma, Burkina Faso is Felső-Volta. Nem érdekel, hogy idióta politikusok hogyan nevezik át az országukat.

tegnapelőtt 11:07
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
7-es, azért ha legközelebb Georgiában jársz, ne raklámozd, hogy Grúziának hivod az országukat. Nem leszel túl népszerü.
tegnapelőtt 13:57
 9/12 anonim ***** válasza:
61%

8-as, miért ott sokan beszélnek magyarul?

Ha oroszul, angolul, netán a saját nyelvükön szólítanám meg őket, akkor természetesen országuknak az adott nyelven használatos nevét mondanám ki.

tegnapelőtt 14:08
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem, de nem csak magyarul hívják/hívták öket Grúziának. èvtizedek óta élénk lobbit folytat az ottani kormány, hogy azokban az országokban, ahol Gruzia vagy Gruziya néven hívják az országot, ott térjenek át a Georgiára.
tegnapelőtt 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!