Georgia vélemények ?
Mi magyarok Grúziát úgy mondjuk, hogy Grúzia. (bocsi, én pontosan értem hogy az ostoba fidesz szavazó és a büdös focidrukker ezt nem érti, de a válaszom nem a legalja büdös trógereknek szól).
Egyébként ha nem érted, nézd meg az mta földrajzinév bizottságának erről szóló állásfoglalását.
És mielőtt hápognál, az mta az Akadémikusokat tömöriti.
Maga az ország kéri hogy ne így hívják őket mivel a Szovjet időkre emlékezteti őket.
Amúgy sem vagyok magyar tehát ti magyarok úgy hívjátok őket ahogy akarjátok.
Ha nem vagy magyar akkor meg tartsd tiszteletben a kultúránkat. És kérlek tartsd tiszteletben az akadémikusainkat (akik szerény számitás szerint is 10 évvel többet koptatták az iskolapadot, mint te).
Szóval Grúzia.
A valódi Georgia az USA-ban van.
Georgia az Egyesült Államok egyik tagállama, Atlanta a fővárosa.
Grúzia, az újperzsa Gurgán szóból lett a görög Georgia (görög, tehát valószínúleg így is kell mondani), a szír nyelvben Gurzán, majd Gurziya, ebből pedig Grúzia. Nem orosz eredetű szó tehát a Grúzia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!