Minden vágyam, hogy Berlinben éljek. Hogyan vágjak bele? 16/f
Most gimis vagyok, de érettségi után már nagyon ki szeretnék költözni Berlinbe, lenyűgöz az a hely.
Tudom, hogy egy egyszerű érettségivel nem sok esélyem van, ezért ott szeretnék egyetemre járni.
Az a baj, hogy általánosban tanultam csak németet, az idő alatt az alapfokom lett meg, és a most fennmaradó gimis életemben örülhetek, ha magánúton eljuthatok középfokra, ami nem tudom, hogy mire elég...
Kapcsold a tv-t egy német nyelvű csatornára, vagy vegyél egy német újságot, és már is kiderül mennyire érted a nyelvet.
Sőt akár elég átmenni az osztrák határon, hogy leteszteld magad. Ha már megérted amit mondanak, és azt is értik, amit te mondasz, szerezz egy zsák pénzt albérletre, és már felvételizhetsz is.
Szerintem ne add fel az álmaidat.
Berlin tényleg gyönyörű hely.
kelleni fog nyelvtudás, és keress valami munkát amiből tudod finanszírozni az egyetemet.
Vagy vidd el a családot ők tudnak segíteni.
Szerintem még kiköltözés előtt menj el Berlinbe, hogy felmérhesd a terepet , hogy megszokd , hogy ne érjenek váratlan dolgok.
Berlin tényleg gyönyörű hely.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!