Berlinben vagy Bécsben lehet jobban megélni?
Figyelt kérdés
Berlinről az járja, hogy olcsó város, viszont a keresetek sincsenek nyugati színvonalon, és ahogy néztem, pl. a tömegközlekedési bérlet drága,
Bécs viszont drága város nagyon, de a fizetések is elég magasak, és a bérlet nem is annyira drága.
2012. jún. 24. 14:01
1/3 anonim válasza:
Mihez értesz? A német nyelv mennyire megy? Berlin a legolcsóbb nyugat-európai nagyváros, a fizetések alacsonyabbak, mint mondjuk Münchenben, de a megélhetési költségek is alacsonyabbak. Én 2 évig éltem Münchenben és annak ellenére, hogy jobban kerestem, mint most Berlinben, mégis itt Berlinben élek jobban, mert alacsonyabbak a kiadásaim, főleg a lakhatás tekintetében.
2/3 anonim válasza:
Én most Bécsben lakok és elég drága minden szerintem, sajnos csak 130 órában dolgozom így annyira sokat nem is keresek. Buszjegy: 2E, hetibérlet 15E, havibérlet 45E. Ha jó szakmád van és jó munkát is találsz akkor simán meg tudsz élni itt is, én is most arra hajtok, hogy a mostani munkahelyemen teljes munkaidőbe átvegyenek.
3/3 anonim válasza:
Az elég relatív, hogy lehet jobban megélni. Az életszínvonalat meg ált GDP-ben mérik ami nem sokat mond. mert mi van ha kicsit drágább a bérlet az egyik helyen, mégis ott kapsz jobb állás ajánlatot, míg a másik hely drága is és nehezebb munkát találni. Nem pár forint fog dönteni a jólétről, mert mi van ha pl Bécsben jobb az életszínvonal de mégsem találsz jó munkát. Ezt csak példának írtam. Én Frankfurtot szeretem de nem éltem ott. Te gondolom utána néztél már valamennyire a helyeknek, melyik tetszik jobban? Hol találsz szimpatikus ajánlatokat? Ha pedig meggondolod magad menet közben akkor még mindig lehet váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!