Mi a legolcsóbb módja annak, hogy eljussak Lengyelországba?
Budapesttől messze élek, észak -keleti országrészben, szóval "közelebb" Lengyelo.hoz mint pl. a fővárostól.
17 éves vagyok,(jogsim nincs még semmire) milyen utazási módszert ajánlanátok? Pontosabban Łódz környékére szeretnék utazni, google maps-ban megnéztem 650km-ert ír.
Ja és még valami egy ilyen útra mit kell vinnem? (milyen papírokat) A határokon átengednek? (Szlovákián is keresztül megyek, meg ugye Lengyelország) Szóval úgy értem, ellenőrzés van meg ilyenek?
Ja és a pénzt ugye zloty-ba kell váltani? :)
Körülbelül mekkora összeget érdemes vinni? (Ha teszem azt, 2 napra megyek.)
na akkor kezdjük azzal h. mivel mind slo mind lengyel o. eu-s tag így elég egy személyi, hogy azzal azonosítsd magad.
nem tudom, hogy onnan északról megy -e valami közvetlen, valszeg inkább pestről tudsz busszal vagy vonattal eljutni.
ahogy nézem, legkevesebb 51 eurót kell kicsengessél a vonatért.
h. mit kell vinni attól függ miért mész... hálózsák, sátor, vagy hotel/ panzió, mert akkor csak egy bankkártya kell végtelen kredittel :)
amúgy meg amit egy sulis kirándulásra vinnél magaddal:
itt az én módosított listám, ami mindig benne van a hátizsákomban
-svájci bicska
-fogkefe
-néhány gumi (jobb ha van és kell, mintha nincs és kell)
-teafű (de minek?)
-kulacs
-füzet
-toll
-biztosító tű
-szigszallag
-iránytű, amit egy általános iskola szertárából csórtam
-kukásmellény
-ledes biciklilámpa (egy maglite-nak jobban örülnék)
-fényképező (meglehetősen nagy darab, konkrétan az utazó objektívvel van vagy 2.5kiló, + még egy akksi meg mittomén
-memória kártyák (mármint a f.géphez, nem játszani)
-13-as villáskulcs (nekérdezd minek, de egyszer biztos jól jön)
-némi gyógyszer, de már megértek egy cserére
írj ha valamit kihagytam volna, vagy még van kérdésed...
22f
Köszi :D
Egy lányhoz mennék :ddd Csak annyi a gondom, hogy egyedül még belföldön se nagyon mászkáltam vonattal :D Kicsit félek nekiindulni :D
Szóval akkor először fel kellene utaznom Pestre majd onnan tovább.
Egy valamit kérdeznék még :d Ugye ha innen megy vonat (megállás / átszállás, stb. nélkül) akkor ugye onnan is indul Pestre vissza ugyanolyan? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!