Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mi a legolcsóbb módja annak,...

Mi a legolcsóbb módja annak, hogy eljussak Lengyelországba?

Figyelt kérdés

Budapesttől messze élek, észak -keleti országrészben, szóval "közelebb" Lengyelo.hoz mint pl. a fővárostól.

17 éves vagyok,(jogsim nincs még semmire) milyen utazási módszert ajánlanátok? Pontosabban Łódz környékére szeretnék utazni, google maps-ban megnéztem 650km-ert ír.

Ja és még valami egy ilyen útra mit kell vinnem? (milyen papírokat) A határokon átengednek? (Szlovákián is keresztül megyek, meg ugye Lengyelország) Szóval úgy értem, ellenőrzés van meg ilyenek?

2012. júl. 31. 20:20
 1/6 A kérdező kommentje:

Ja és a pénzt ugye zloty-ba kell váltani? :)

Körülbelül mekkora összeget érdemes vinni? (Ha teszem azt, 2 napra megyek.)

2012. júl. 31. 20:22
 2/6 anonim ***** válasza:
85%

na akkor kezdjük azzal h. mivel mind slo mind lengyel o. eu-s tag így elég egy személyi, hogy azzal azonosítsd magad.

nem tudom, hogy onnan északról megy -e valami közvetlen, valszeg inkább pestről tudsz busszal vagy vonattal eljutni.

ahogy nézem, legkevesebb 51 eurót kell kicsengessél a vonatért.

h. mit kell vinni attól függ miért mész... hálózsák, sátor, vagy hotel/ panzió, mert akkor csak egy bankkártya kell végtelen kredittel :)

amúgy meg amit egy sulis kirándulásra vinnél magaddal:

itt az én módosított listám, ami mindig benne van a hátizsákomban

-svájci bicska

-fogkefe

-néhány gumi (jobb ha van és kell, mintha nincs és kell)

-teafű (de minek?)

-kulacs

-füzet

-toll

-biztosító tű

-szigszallag

-iránytű, amit egy általános iskola szertárából csórtam

-kukásmellény

-ledes biciklilámpa (egy maglite-nak jobban örülnék)

-fényképező (meglehetősen nagy darab, konkrétan az utazó objektívvel van vagy 2.5kiló, + még egy akksi meg mittomén

-memória kártyák (mármint a f.géphez, nem játszani)

-13-as villáskulcs (nekérdezd minek, de egyszer biztos jól jön)

-némi gyógyszer, de már megértek egy cserére

írj ha valamit kihagytam volna, vagy még van kérdésed...

22f

2012. júl. 31. 20:38
 3/6 anonim ***** válasza:
ja igen, és zloty-t kell vagyél. sztem 2 napra úgy 10-15 k hufért elég ha veszel, költőpénzek jólesz, hacsaknem qvázni akarsz :))
2012. júl. 31. 20:43
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi :D

Egy lányhoz mennék :ddd Csak annyi a gondom, hogy egyedül még belföldön se nagyon mászkáltam vonattal :D Kicsit félek nekiindulni :D

Szóval akkor először fel kellene utaznom Pestre majd onnan tovább.

Egy valamit kérdeznék még :d Ugye ha innen megy vonat (megállás / átszállás, stb. nélkül) akkor ugye onnan is indul Pestre vissza ugyanolyan? :D

2012. júl. 31. 20:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Amúgy nem idén mennék, valószínű inkább jövőre, addig még tanulgatom a nyelvet :)
2012. júl. 31. 20:48
 6/6 anonim válasza:
Facebookon lépj be a lengyel-magyar barátság klubjába. Épp most szerveznek túrát. Meg ott biztos segítenek.
2012. aug. 9. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!