Életemben először repülök egyedül, és ha Londonban megérkezem a Gatwickre, először az útlevélellenőrzésen veszek-e részt, vagy a csomagomat veszem fel a szallagról? Vagy pont fordítva?
Első vagyok, akit lenulláztak, (tehát a válaszom, ha nem kérik, nem is látszik). Információmat a Gatwick reptér honlapján ellenőriztem, idézem:
For all passengers not making a connecting flight your first stop is passport control, which will be clearly signposted on your arrival. (= Az összes utas számára, aki nem száll át más járatra, az első lépés az útlevél-ellenőrzés, amely világosan jelezve lesz.)
After passport control, follow the arrivals signs to the baggage reclaim area. (=Útlevélellenőrzés után kövesd a jelet a csomagfelvételhez.)
Ez teljesen logikus is: nyilvánvalóan bármi más előtt ellenőriznie kell az adott országnak, hogy jogosan lépsz-e be a területére, azon kívül én még soha nem láttam hatalmas csomagjaikat toszigáló utasokat az útlevél-ellenőrző ablaknál.
Húú, hát én első repülésre nem a Getwick-et választottam volna a helyedben, hanem inkább egy kisebbet, mint pl a lutoni reptér. Kövesd a tömeget, abból nem lehet baj!
Lutonon először útlevélvizsgálat volt, majd felvehetted a csomagjaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!