Kezdőoldal » Utazás » Európa » Európát bejárni vonattal?

Európát bejárni vonattal?

Figyelt kérdés
Csinált már valaki európai körutat vonattal? Tapasztalatok?
2012. júl. 5. 08:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Én szeretek vonattal utazni, így szoktam külföldi vonatos körutakat csinálni, de egész európait még nem csináltam. Eddig volt egyszer egy balkáni körutam, amelynek során Szerbiát, Macedóniát (csak átutazóban), Görögországot, Törökországot, Bulgáriát és Romániát látogattam meg. Ezen kívül voltam egyszer egy ukrajnai vonatos körúton (itt csak Ukrajnán belül utaztam, de 2 hét alatt így is 10000km-t tettem meg, hatalmas ország Ukrajna), illetve volt egy olyan körutam, amelynek során Romániát, Moldovát és Ukrajnát (ismét) látogattam meg, illetve volt még egy kaukázusi utam, amelynek a nagy részét szintén vonattal tettem meg, ez úgy nézet ki, hogy Budapesttől, Belgrádon át Isztambulig vonattal utaztam, onnan mentem busszal Tbilisziig, viszont innentől megint vonattal jártam be Grúziát, majd mentem tovább Örményországba, és onnan vissza is vonattal jöttem a grúz-török határon lévő Batumiig. Onnan busszal tértem vissza Isztambulba, de Isztambulból megint vonattal utaztam hazáig. Szóval ilyen konkrét egész Európát bejáró körútjaim nem voltak, de azért voltam pár helyen, ha így is érdekelnek a részletek, kérdezz nyugodtan.
2012. júl. 5. 08:14
 2/3 A kérdező kommentje:
Mi nyugat-európai körutat tervezünk, Portugáliáig, ősszel. Hogy érdemes belevágni a tervezésbe?
2012. júl. 5. 09:05
 3/3 anonim ***** válasza:
Van egy remek honlap, azon rengeteg hasznos információt találsz arról, hogy hogyan lehet egyes országokba lejutni vonattal, illetve az országon belüli vonatközlekedésről is ír, továbbá vannak általános dolgok is (pl.:hogyan tervezzük meg az utat). Íme: [link]
2012. júl. 5. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!