Egy hétre Horvátországba megyünk nyaralni és kíváncsi vagyok hogy van e ott valami olyan állat mint például cápa, medúza, skorpió meg még ilyenek? Csak értelmes válaszokat kérnék!
Macska cápa előfordulhat, de ez emberre ártalmatlan. Medúza is előfordul.
Ismerőseim az Istria félszigetről jelezték az ún. olasz skorpiót, ami az olaszoknál, főleg északon, háziállat. Apró pici feketeség, párban járnak a szobában. Olasz ismerősöm mondta, hogy volt akit megcsípett, de kb. darázscsípés. Nem halálos kimenetelű.
Mostar "környéki" horvát tengerparton előfordul vipera is, főleg erdőkben. Ugyanez vonatkozik a Fekete özvegyre is.
Horvátországban sokszor jártam, jelezném, hogy sosem találkoztam ezen állatokkal, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek!
Horvátban a KRK szigeten találtam egy skorpiót...már döglött volt. De látni kellett volna a mellete elsétáló lánycsapat reakcióját amikor szóltam tesóimnak hogy SKORPIÓ! Nem volt őszinte a mosolyuk XD Egyébként egy brutális 3 centis fenevadról van szó :D
Medúzát egyet láttam az se élt már, szánalmasan lebegett a vízen mint egy zacskó.
Tengeri rózsával viszont volt dolgom. Nem vészes az se, ha hozzáérsz kb olyan mint a medúzacsípés.
De se egy medúza, se egy szaros kis skorpió nem fogja elrontani a nyaralást hidd el nekem. Ami tényleg elronthat egy nyaralást az a tengeri sün. Vele biztos találkozik az ember. Érdemes tengericipőt húzni, bár én nem szoktam mert idegesít. Még nem léptem bele, de volt hogy megfogtam és valahogy mégis csak megszúrt egy tüske. Ripityára törik az ember bőre alatt és k*rvára fáj. El nem tudom képzelni hogy fájhat, ha valaki telibe rálép egyre... Unokatesóm volt olyan szerencsés, ő be is lázasodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!