Mi gondoltok 60font/hét fizetésből meg lehet éni Angliában?
ha semmit nem veszel akkor igen.de meggazdagoni nem fogsz.
de ez nagyon kevés.
De én nem dolgozni megyek ki, hanem nyelvet tanulni. Az au-pair job, nem arról szól, h ott helyben meggazdagszom és, h ez a lényeg.
Kérlek olyanok válaszoljanak, akik étik, h miről van szó!
A hivatalos minimálbér bruttó kb. 6 font óránként.
6 * 8 óra * 5 nap = 240 font/hét. Még adózás után is jobb pénz. Persze abból még levonhatod egy átlag szállás és a kaja költségét, de akkor is több marad.
Viszont ha úgy érzed, hogy nyelvtanulás miatt jó az a hely, akkor éppenséggel meg lehet élni szűkösen. Ha közlekedned is kell, azt számold bele, mert drága lehet, főleg naponta.
Tényleg sokan nem vágják, hogy ez nem munka, hanem au pair meló. Ezt nem úgy kell számolni, mint a minimálbért. Ennek semmi köze ehhez. Ezt hivatalosan is zsebpénznek hívják: lényege, hogy se adózni nem kell utána, se járulékokat fizetni.
Kedves kérdező. A többiek válaszára adott reakciódból egyértelmű, hogy te is tudod a választ: ez nem sok, viszont azért hogy ingyen tanulj nyelvet tökéletes. Ahogy írtad, nem ebből fogsz meggazdagodni, ez az időszak neked arra kell, hogy a jövődet megalapozd. Én is voltam au pair és voltam olyan családnál is, ami nem fizetett annyira jól. De az, hogy neked elég ez e apénz a te igényeidtől függ. Ez havi szinten a zsebedben tisztán 240 font. Megkérdeznék néhány minimálbérest, hogy marad e ennyi nekik hó végén a zsebükbe.. nem hinném. Arrl nem is beszélve, hogy valószínű nem olyan ratyi szállásod lesz, mint a sok minimálbéresnek, aki húdesokkaltöbbet keres, mint te.
Én azt mondom, hogy menj ki, nézz körül... az, hogy ehhez a családhoz mész nem azt jelenti, hogy ott kell maradnod végig. Mint ahogy azt sem, hogy ezt fogod életed végéig csinálni. Szerintem megéri. A nyelvtudásnál nagyobb kincs nincs... arról nem is beszélve, hogy tanulod a kultúrát, kinyílik majd a világ és egy olyan szemléletet fogsz kapni, ami átsegíít majd nagyon sok mindenen.
Egy volt aupair, akinek nagyon megérte... (az alacsony zsebpénz ellenére is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!