Kezdőoldal » Utazás » Európa » Jártatok-e már az NDK-ban...

Jártatok-e már az NDK-ban illetve Kelet-Berlinben?

Figyelt kérdés
2009. júl. 6. 14:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, én tavaly voltam a VOLT keleti részen. Vagy is Kelet németországban évente többször megyünk mert anyósomék kelet németek, de Berlinben tavaly voltam pár napra.
2009. júl. 6. 14:28
 2/4 anonim válasza:
Sajnos nem voltam, már sajnálom. Biztosan volt egyfajta hangulata, főleg ha átmehettél Nyugat-Berlinbe is a Checkpoint Charlie átkelőnél.
2009. júl. 6. 14:35
 3/4 anonim ***** válasza:
persze, rendszeresen nyaraltunk ott.
2009. júl. 6. 15:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen, remek volt Keleten a fagylalt meg a kolbász. Meg a míves, dombornyomott levélborítékok. A fényképezőgépek, fényképészeti szaklapok, számológépek és más termékek... meg a bőröndök. Ezeket említem, mert amúgy főleg betondzsungel volt keleten, ill. néhány múzeum (meg tavak és parkok kijjebb). A régi részeket, igaz, karbantartották. Néha egészen "nyugatinak" festett a régi DDR (pl. termékek csomagolását, épületeket tekintve), kivéve, amikor sorbanálltak bizonyos boltoknál (meg persze Trabantok, Wartburgok jártak az utakon).

De a magyar utas abban a szerencsés helyzetben is volt (néha), hogy át tudott menni Ny-Berlinbe.

Egy kis nosztalgia:

http://www.youtube.com/watch?v=ukhZtKDVgJ4

2009. júl. 6. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!