Milyen emléktárgyat hozzak Olaszországból, amin érződik, hogy rá jellemző?
Szerintem nem hülyeség a kérdésed. Ugyanis a két hozzászóló ötletei igencsak gyengusak.
Nézd. Ha valami maradandót szeretnél, akkor ne divatcikkekben gondolkodj. A giccses hűtőmágnes, és hasonló baromságok szót sem érdemelnek. A kiválasztandó tárgy adja majd magát, mert területenként más és más van, ami az adott részre jellemző. Mondok egyet, pl. Murano, vagy az északi régió. Ott a muranoi üvegből készült tárgyakkal jól jársz. De ez csak egy példa...
Szóval a lényeg, hogy a tárgy kiválasztását befolyásolja, melyik régióba is mentek nyaralni. Előtte a neten nézz utána a terület iparának, mi jellemző az ottani vidékre, stb. Olaszország gyönyörű, és igen változatos hely. Nem féltelek, hogy nem fogsz találni bármi jellemzőt, amit emlékül megtarthatsz akár hosszú évekig is.
Buon viaggio! :)
Köszönöm a harmadik válaszolónak. Valóban nem sablonos dolgokra gondoltam, mint egy "Szeretem Olaszországot póló". Amikor Törökországban voltam, akkor egy gyönyörű nazar amulettet vettem, mert az a néphagyományok szerint véd a rontás ellen.
Amúgy Jesolo-ba megyek. :)
Pl. egy kifejezetten olaszos "Chianti"-t. (Boros üveg-esetleg teli)
Ez csinos is, meg ha a sors úgy hozza, hasznos is.
Én szeretem a hűtőmágnest, de kiegészítő emlékként.
Ha ékszerben gondolkodsz, akkor muránói üvegből készült szépségeket vegyél. Szép emlék a buránói csipke is. De nagyon olaszos bármilyen bőráru - táska, pénztárca, öv, cipő - és még nem is megfizethetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!