Mennyi költöpénzt vigyünk Horvátországba 1 hétre,3-man mennénk,2felnött és egy pici gyerek (10honapos)? A szállás már megvan, azon kivül kéne hogy kb. mennyi pénzt vigyünk kaját viszünk csak 2-3 alkalomal éttermeznénk.
Szerintem ez nagyon függ az igényektöl, de olyan 100000 szerintem. De ha van hitelkártyátok akkor elég 50000 és ha kell ott a hitelkártya.
Ugye tudod, hogy bármely növény vagy állati eredetü dolgot tilos a határon átvinni, ha nincs rajata a szavatossága, hogy miböl készült és ki készítette. ìgy a konzervek és az elöre vákumcsomagolt szalámikat lehet vinni, de tilos a tojás, a zöldségek, gyümölcsök, nyers hús, vagy´otthon készített ételek stb... Régen ezeket eléggé ellenörizték, mert könnyen lehet fertözést bevinni vele. A másik meg ahorvátok sem hülyék és azt akarják, hogy ott vedd meg ezeket. Egyébként, ott sem drágább egy konzerv mint itthon. Pl nagyopn finom pékárujuk van és rengeteg zamatos gyümölcs, zöldség.
èn 5x voltam horváthab, és elsö alakalommal felpaoklva mentünk, de tök felesleges volt, mert felét vissza hoztuk. Mikor bementem a boltba egyböl a fini juhturok meg sajtok ott sorakoztak elöttem, a fini ivólevek, és más fini kaja. Tök felesleges bármit is vinni szerintem. Azért mentek, hogy megismrejetek egy másik országot, ha magyar kaját akartok, menjetek a balatonra.
Horvát szalámik/kolbászok/joghurtok/péksütemények/tejtermékek sokkal jobb minőségűek, mint a magyar. Az árak kb. ugyananyii, a szalámik minimálisan drágábbak.
Felesleges cipekedni, sosem szoktunk semmit se vinni....
/Egyik nyaralás után nem bírtam a magyar termékeket megenni legalább 3-4 napig, ugyanis úgy átált a szervezetem a jó dolgokra/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!