Marosvásárhelyen milyen az élet? Minden érdekel róla!
Lehet, hogy Marosvásárhelyre utazom, és ott is fogok élni egy ideig.
Ami érdekelne:
- mennyibe kerül kb. egy jó minőségű, modern, felszerelt albérlet havonta
- drágák az élelmiszerek/drágábbak, mint Magyarországon
- taxi nagyon drága? Csak mert hallottam, hogy a tömegközlekedés Romániában nem túl jó, és sokan stoppolnak. Akkor gondolom drága a taxi...
- ruhákat szoktak itt is akciózni? Tudom régen megérte kijárni, de mostanság? (bár ez nem szempont)
- Meki, gyorséttermek árai milyenek?
- Műszaki cikkeket pl.: telefon, laptop itt milyen árban értékesítik...esetleg a feltöltőkártya mennyibe kerül, vagy az előfizetés
Ha linkeket tudnátok küldeni, nagyon megköszönném. Pl.: albérlet kereső oldal, ottani telefontársaság oldal.
Minden olcsóbb, mint Magyarországon. Nem rossz a tömegközlekedés. Telefon, laptop is olcsó. Telefonálni meg talán legolcsóbb egész Európában. Olcsóbb Magyarországot hívni, mint magyarországon belül.
Mobilszolágltatók:
Orange: orange.ro
Vodafone: vodafone.ro
Cosmote: cosmote.ro
Digi: rcs-rds.ro
- 2 szobas lakas havi berlete 800 lej (kinn a francban) es 1300 lej (kozpont) kozott mozog, erre jon a kozkoltseg (kb 200 lej havonta), villany (max 100), viz stb szamla. Web oldal pl imobiliare.ro
- nem, sokkal olcsobb (viszont a fizetesek is aranyosan kisebbek)
- taxinak 1 lej kilometere, ami nagyon olcso
- a vasarhelyi tomegkozlekedes turheto. Egy buszjegy 2 lej, havi berlet 80 lej
- ja, vannak ilyen turkalo szeru dolgok
- nincsenek nagyon gyorsettermek... van egy meki (rozsak tere) es egy kfc (mures mall), egy menu 15-20 lej
- muszaki cikkek - minosegtol fugg, de kb ugyanaz az ar, mint kulfoldon. 3 nagy telefon szolgaltato van, vodafone, orange, cosmote; ha magyarorszagi baratokkal, csaladdal stb beszelsz, a vodafone a legjobb, ugyanis a vodafone ro es vodafone hu kozti beszelgetes sokkal olcsobb mint az egyeb halozatok kozti. Kartya 5 euro.
bocs h lejben irtam az osszegeket, faradt vagyok atszamolni. :) 1 lej kb 65 Ft, 1 euro kb 4.4 lej.
+ van 3 hipermarket: REAL (a koronka feloli kijaratnal - 26, 27, 44-es buszok), Kaufland, Auchan (a vidratszeg feloli kijaratnal - 2, 4, 14, 16, 17, 18 buszok)
csak a forgalmasabb vonalakon jarnak rendes buszok, a tobbin 12-20 szemelyes kisbuszok vannak (pl mercedes sprinter)
kornyezo falvakba, varosokba rengeteg busz es kisbusz indul. allomas kozponti helyen van es konnyu kijutni, repterre viszont macera, es busz sincs.
Ha mostanában mész, ajánlom a Cosmote szolgáltató külföldre beszélős akciós csomagját: [link]
De ezt 27.-éig tudod aktiválni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!