Kezdőoldal » Utazás » Európa » Kapunk munkát Hollandiába?

Kapunk munkát Hollandiába?

Figyelt kérdés

A baráto és én már tervezgetjük, hogy kiköltözünk,mert egyikünk se keres itt túl sokat. És az lenne a fő kérdésem, hogy igazából van-e esélyünk arra, hogy valamilyen munkát találjunk? A barátom sok helyen megállja a helyét(legyen az vendéglátói, vagy betanított munkás, adatrögzítés stb.), én viszont kevés tapasztalattal rendelkezem,mert nem rég fejeztem be a középsuli és most estin végzem a Gazdasági Fősulit.

mindketten alap angol tudással rendelkezünk.

Bármilyen munkát elválalunk(kivéve sex ipar)

2009. júl. 2. 14:22
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem próbáljátok meg, ugye próba szerencse! Ha ott vagytok könnyebben kaptok munkát, mint Magyarországról.

De kezdetben ne legyen nagy elvárásotok, majd később kaptok jobb munkát is, és egy kis tőke is kell, hozzá, hogy eltudjatok indulni. Meneküljetek innen, amint lesz elég pénzem én is megyek innen!

2009. júl. 2. 14:50
 2/7 anonim ***** válasza:
51%
Nem bantasbol, de az alap nyelvtudas nagyon keves Hollandiaban. A vendeglatasban valszeg rogton kapnatok munkat, ha... Itt rengeteg a kulfoldi diak/egyetemista, akik nagyon jo angol tudassal (es legalabb alap hollanddal) felvannak vertezve, igy hamar eltudnak helyezkedni barokban. Enelkul nem fog menni, tul nagy a verseny. (Hacsak nem krumplit akartok a mezokon szedni, vagy viragot kotozni, vagy sajtot csoamgolni gyarakban havi netto 800-ert)
2009. júl. 2. 16:33
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. júl. 3. 07:07
 4/7 anonim válasza:
100%

Én úgy halottam, hogy hollandiában a külföldi melós is annyit kap mint egy holland.

Osztálytársam haverja állitolag 2500-3000 eurot kap. (szobafestő, burkolo)

2009. júl. 3. 10:50
 5/7 anonim ***** válasza:
3 eve elek kinn, es nem akarlak megbantani de en kozep fokon beszelek hollandul es felso fokon angolul, el sem tudom kepzelni, milyen munkat kaphatnatok alap angollal:S En is 4 honapig voltam munkanelkuli miutan letelt a szerzodesem az elso munkahelyemen, es nem is nagyon akartam tovabb maradni. Nagyon nehez, meg az uveghazakba is jobban kell beszelni a nyelvet, sajnalom:(
2010. dec. 4. 12:25
 6/7 anonim válasza:

Én is hollandiában élek.

Lehet kapni,ha beszélsz hollandul.

Szüleimnek mert én 16 vagyok:P) ingyen fizették fél évig a nyelviskolát, megtanultak hollandul és kaptak elég jó munkát.

De például ismerek egy magyar családot, ahol nem tanultak meg hollandul, és most valami kertészeti iparban kapott csak munkát,ami nem feltétlen ad biztonság érzetet.

Szóval ha szorgalmasan küzd valaki,akkor simán:)

2011. jan. 28. 18:50
 7/7 anonim ***** válasza:

nos en itt elek kint! tapasztalatom szerint evrol evre rosszabb a helyzet es most mar egyaltalan nem toleransak a kulfoldiekkel mint annak idejen.aki vakaciozni jar ide az nem latja at,de ha itt elsz hamar megtapasztalaod a hollandok de foleg mas bevandorlok ellenszenvesseget!meg merem kockaztatni ,hogy talan hollandia az egyik legrasszistabb orszag jelenleg ami azert vicc mert Hagaban emberjogi szervezetek vannak.kb.7 eve elek itt es az utobbi evekben egyre tobbszor hallom hollanad kollegaktol,hogy miert nem takarodik vissza oda mindenki ahonnan jott.tobb fekete kollegammal beszeltuk ,hogy a holland a legsunyibb,az arcodba mosolyog es kedves de hatbaszur amint elfordulsz,nem olyanaok mint a nemetek mert ok legalabb azt mondjak pl.egy feketenek ,hogy -he en rasszista vagyok kerulj ki.de a lenyeg:

1. gyerekkel nagyon nehez lesz erre keszuljetek fel.

2. sajnos mar nem nagyon vannak ujsagokban es neten olyan alberletek amiket kozvetlen a kiado tesz fel szinte 99%-ban irodan keresztul megy amik nagyon sokat lehuznak rolad.pl.: 2 havi reszletet elore kernek+1 havi kaucio+1 havi reszlet az irodanak.nos ez egy 500 euros alberlet eseteben maris 2000 euro! regebben meg az is jo volt legalabb,hogy az 500 euroban benne volt a viz ,gaz villany,foleg videken. most mar ez is ritka igy ezek a koltsegek kb.meg havi 100-200 euro.+ ha nagyobb varosba mentek akkor meg az ottletet is adoztajak ami evi 40 euro+ viz tisztitsi es szemet dij!

3.ami a legfontosabb ,es ebbe nincs semmi osszeeskuves elmelet,hogy a munkakozvetito irodaknak ki lett adva feledatba,hogy szoritsak ki a kulfoldi munkaerot,ezt tudom mert a parom baratnoje egy ilyen helyen dolgozik es ha nem tudod a nyelvet akkor nagyon nagy szerencsednek kell lenni ,hogy kapj allast.jovo evtol pedig be akarnak vezetni egy rendeletet,hogy akinek nincs meg egy NT2-es nyelv vizsgaja az ne kapjon allast biztonsagi eloirasokra hivatkozva(de ez meg alakul ahogy hallotam a tv-ben).a masik,hogy regeben szinte egybol kaptal fo allast,most az a rendelet a munkakozvetitoknek ,hogy ha kulfoldi akkor csak reszidos allas ami 1-2 alkalom egy heten es az se mindig 8 ora.foleg a nagy varosokban!

4.nagyon sok mindent kell elinteznetek ha indultok,pl erdemes 1-2 hettel az indulas elott felhivi az adohivatalt es ido pontot kerni tolunk ,hogy mire jottok legyen adoszamotok es tudjatok egybol dolgozni.aztan a betegbiztositast ha megkotitek itt akkor otthon modjatok le es akkor nem kell 2 helyre fizetni.ha megis haza latogatok es baj van az itten biztositas jogosit az otthoni alapellatasra! de kerdezetek meg a tb-t mert lehet hogy azota mar valtozott.

mind ennek ellenere nem beszllek le rola ,hogy kijojjetek ,sot ! de nem varjatok csodat es keszuljetek fel ,hogy az elso par honap nagyon kemeny lesz es emberprobalo(mar ha nem vagytok milliomosok).mincs kolbaszbol a kerites de joval nagyobb eletszinvonalat tudtok elerni mint odahaza.ertem ez alatt,hogy nem fog felvetni a penz( bar kivanom nektek) de etelre,ruhara nem lesz gond!!!+ha kicsit tudtok felre rakni a gyerek mellett akkor tudtok venni egy ket luxus cikket is.

szam szerint igy nez ki egy atlagos havi koltsegvetes gyerek nelkul minimal berbol ami 1180-1300 euro kozt van attol fugg mit es mennyit dolgozol.

400-600 euro az alberlet atlagban (ha szerencsed van benne van a rezsi)

kb.120 euro fejenket a beteg biztositas_ evente 150 euro

a hazi orvosnak.de a 120bol igenyelhet vissza es kb.60-80 eurot vissza is adnak.de ez is olyan mint a napkozi elobb ki kell fizetned.

ha nagyvarosba laksz akkor eves ado( ott vagy +szemet+viz)

ez kb.100-200euro

telefon internet25-40 euro

kaja( ezt mindenki maskepp latja de azert hozzavetolegesen)100-200 euro egt fore .de!! ez ugyen nagyon valtozo mert van hogy kijon belole 2-3 ember is.csak akkor nincs minden nap csoki,meg draga sutik egyebek.

szoval egyenlore ennyi!viszont arra is szamits,hogy az europban elo magyarok kornat sem tartanak ossze ugy mint pl.: a kanadaiak,vagy ausztral magyarok.akikel eddi talakoztam mind bekepzelt ,fontoskodo,kivagyokEN ha nem a lejobb tipus volt.igy lassan megszoktuk a parommal hogy ha magyar beszedet hallunk arrebb megyunk,ha meg nem tudunk akkor egymas kozt hollandul beszelunk.

ja es sok sikert nektek!

2011. okt. 10. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!