Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ryanair, tapasztalatok?

Ryanair, tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Sajnos tegnap nem tudtunk elutazni, mert 3kg tulsulyunk volt, és csak kp volt nálunk és az a bunkó utasfelvevő nem engedte hogy a nővérem fizessen a bankkártyájával. Az már csak ráadás volt hogy letegezett 30éves vagyok és ha én megadom a tiszteletett azt a másikotl is elvárom.
2012. máj. 26. 23:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%
Ha csak kp. volt nálatok, akkor hogyan akartatok bankkártyával fizetni?
2012. máj. 27. 00:30
 2/15 anonim ***** válasza:
91%
Nekem eddig soha semmi bajom nem volt velük. A 3kg pedig azért elég sok, nem az a 10dkg-al több kategória ami még belefér figyelmetlenség vagy a mérleg hibájába. A szabályzatban világosan le van írva, hogy mennyi lehet a csomag súlya, ezt tudhattátok. Amúgy ha a repülőre nem jutottatok fel, akkor Ryanair-es alkalmazottal nem is találkoztatok, a földi kiszolgálást ugyanis nem a légitársaságok végzik, szóval az hogy az ügyintéző milyen stílusban beszélt veletek, az nem a Ryanair hibája.
2012. máj. 27. 01:07
 3/15 anonim ***** válasza:
93%

A Ryanair ilyen. Olcsó, ne várj tőle kényelmet, babusgatást, tiszteletet. Ahogy a vezérigazgatója, Michael O'Leary is megmondta: Az emberek azért választják a Ryanairt, mert olcsón akarnak eljtuni valahova, ezétr bármilyen kényelmetlenséget elviselnek. Ez a Ryanair. Én inkább fizetek 15 forinttal többet, hogy Düsseldorfból hazarepüljek Lufthansával, mint hogy +1,5órát szenvedjek ki Weeze-re, szívjak a csomagok miatt, rejtett árakkal vacakoljak, stb...

Valószínűleg ti is az olcsó ára miatt választottátok, nem a szolgáltatás minősége miatt... mondhatni "olcsó húsnak híg a leve"

2012. máj. 27. 05:43
 4/15 anonim ***** válasza:
A 2. válaszólónak teljes mértékben igaza van. Aki a beszállást intézi a reptéren, az nem a légitársaság, hanem a repülőtérnek az alkalmazottja. Ráadásul a 3kb túlsúly nagyon sok. Minden légitársaság, akár fapados, akár nem, felhívja a figyelmet a súlykorlátra. Az már a ti felelősségetek, hogy ennyivel túlléptétek. A "normál" légitársaság sem engedett volna meg ekkora túlsúlyt és a feladott poggyásznál is keményen megkéri a többleg árát. Azért nem a légitársaságot kell hibáztatni.
2012. máj. 27. 09:41
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

"Én inkább fizetek 15 forinttal többet, hogy Düsseldorfból hazarepüljek Lufthansával"

Nem 15 Ft lenne az...

2012. máj. 27. 10:09
 6/15 anonim ***** válasza:
90%
Bocs, jogos, hajnal volt. 15e-re gondoltam.
2012. máj. 27. 10:31
 7/15 A kérdező kommentje:

Ha csak kp. volt nálatok, akkor hogyan akartatok bankkártyával fizetni?

Nalam es a ferjemnel nem volt bankartya, mi szerettunk volna elutazni, a noverem vitt ki minkett a repterre, es o a kartyajaval akart fizetni ezt nem engedtek.

20 kg ot fizettunk ki amikor vettuk a jegyet es 23kg lett.

a 10kg az a kezipogyasz azzal semmi gond nem volt.

Az hogy a pasi a repter alkalmaotja nem tudtam,

azt gondoltam hogy a Rianair nel dolgozik,

amikor Dohaba utaztunk akkor Qatar dolgozok /Qatar legitarsasag ruhaiba oltozott emberek/ voltak az utasfelvevok. Ezert gondoltam.

Es azert valasztottunk a ryanairt mert nem ismertuk, egy bev.kozpontba kaptunk egy szorolapott gondoltuk miert ne probaljuk ki.

Vettunk egy Wizzair jegyet /20 helyett 31kg /, es az utazasi irodaba, is azt mondtak hogy panasz volt a ryanairre.

2012. máj. 27. 10:55
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezt akkor én sem értem miért nem engedték.

Foglaláskor is tökmindegy, hogy kinek a kártyájával van fizetve.

Miért nem pakoltál ki 3 kiló cuccot és adtad oda a nővérednek, ahelyett, hogy nem utaztatok el???

Ez lett volna a nyilvánvaló megoldás.

2012. máj. 27. 11:36
 9/15 A kérdező kommentje:
Ez nem igy van. ha neten veszed a jegyed es utolag adsz hozza pogyaszt csak azzal lehet kifizetni amelyik kartyaval a jegyeket vetted.!! azt mondtak hogy ez mar nem kene hogy igy legyen es dolgoznak az ugyon. ezt a ryanair mondta amikor felhivtam oket!
2012. máj. 27. 11:48
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Az továbbra sem derül ki, hogy miből gondoltad, hogy a 20kg-os limit esetén te 23kg-os csomagot is feladhatsz? Játszunk el a gondolattal, képzeld el, ha mind a 180 utas 3kg-al nehezebb csomagot adna fel, az a repülőgépnek 540kg os súlytöbbletet eredményezne. Ez olyan, mintha 7-8 embert ingyen vinnének el! Azt se felejtsd el, hogy ezt a súlyt 11000m magasra fel kell emelni, és több mint 1000km-re el kell szállítani. Ez a súlytöbblet egy 1000km-es út esetén (ami átlagosnak mondható egy fapadosnál) kb. 240 liter kerozin elégetését jelenti pluszban. 1 liter kerozin 550Ft-ba kerül (én ilyen adatot találtam), vagyis ez a kis utasonkénti plusz 3 kg 132000Ft-jába kerülne a légitársaságnak, mégis miért kéne ekkora költséget lenyelnie csak úgy? Egyébként ebből a számításból visszaszámolva még ha csak a ti 3kg-otokat nézzük, az is 733Ft-ba kerül pluszban a légitársaságnak.

2012. máj. 27. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!