Kezdőoldal » Utazás » Európa » Akik szeretik Észak-Európát,...

Akik szeretik Észak-Európát, azok mért szeretik? Mit éreznek akkor, amikor észak-európai hangulatuk van?

Figyelt kérdés
Én is szeretem Észak-Európát, de nem sokat tudok róla. Írjátok meg, hogy ti mért szeretitek.

2012. máj. 26. 23:35
 1/5 anonim válasza:
100%
én például azért szeretem mert nyáron nem dögök meg a melegtől, de a táj is nagyon szép
2012. máj. 27. 14:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
én szeretem, hogy körülvesz a gyönyörű táj, a tisztaság, és a szeretem hallgatni az emberek beszédét is :) Minden olyan nyugodt és szép.
2012. máj. 27. 14:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Jó hogy ezt mondod, tényleg van egy ilyen hangulat, persze attól is függ hol vagy és honnan jössz. Nekem a tisztaság, tiszta levegő jut eszembe, nincsenek bűzök a levegőben de illatok se, ugyanaz a fenyő néha tengerrel vagy sarki levegővel keverve adja a levegőt. Egy kis egyhangúság is, nem mondanám unalomnak, inkább állandónak tűnik minden. Egyforma, de nem rossz izű sörök, egyforma öltözködésű, de igényes emberek, egyforma, de korrekt stílus az emberek viselkedésétől az épületekig mindenben.
2012. máj. 28. 16:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
És ha van mit szeretni benne akkor ez a nyugodt fíling. Valahogy minden működik, mégse idegbajosak az emberek és nem problémáznak idiótaságon. Még ha körülményesnek is tűnnek a dolgok néha, sose az a cél hogy bárkinek is nehezebb legyen az élete. Ha valami bonyolult inkább nem foglalkoznak vele.
2012. máj. 28. 16:37
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én Finnországban élek, amit nagyon szeretek:

- nyár, főleg azért mert világos van egész nap. Tegnap éjfélkor jöttem haza és nem volt még teljesen sötét! Nyáron ráadásul az egész ország gyönyörű szép, a tavak, tenger, erdők. Az is tetszik ilyenkor, hogy panelban lakunk, de esténként lehet látni futkorászó nyúlakat, mókusokat az ablakból.

- szociális rendszer: nem feltétlenül a segélyre gondolok, hanem arra, hogy itt tényleg segítenek az embernek ha szüksége van rá. Pl. milliókat költenek gyerekvédelemre, léteznek helyek ahová elmehetsz az északa közepén ha történik valami (pl. családon belüli erőszak) stb. Ha kirugnak a munkádból nem kell aggodni, hogy na most mi lesz, mert támogatják az embert munkakeresésben. Az iskolák ingyenesek és magas szintű az oktatás.

- sport: itt sok minden ingyenes, pl. közönségkorcsolyázás, atlétikapálya használat, úszoda is nagyon olcsó. Bárki bármilyen életkorban elkezdhet versenyszerűen sportolni, mert annyi klub van.

- egymás tisztelete. Na ezt gyorsan meglehet szokni és baromi nehéz lemondani róla.. Pl. itt ha takarító vagy akkor sem néznek le. Nem kell az orvosnak térdenállva elmondani a panaszodat, nyugodtan tegezheted ami szerintem nagyon jó, mert sokkal egyszerűbb a betegségről beszélni. Eleinte ez furcsa volt, most már nagyon örülök ennek, mert így szerintem nagyobb az esély a gyógylásra ha tényleg nyíltan tudsz beszélni a gondjaidról.

Nem ruha alapján ítélnek. Edzésre simán lehet menni edzőcuccban még akkor is ha átutazol a városon. Állásinterjún se kell annyira kicsípni magad, lényeg, hogy tiszta legyen a ruhád (pl. egy szép blúz és farmer már elég szokott lenni.) Ez a ruha dolog főleg Finnországra vonatkozik, szerintem más északi országban ez nem feltétlenül van így.

2012. máj. 29. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!