Kezdőoldal » Utazás » Európa » Megéri kijárni még Ukrajnába?

Megéri kijárni még Ukrajnába?

Figyelt kérdés

Aki jártas a témában azt kérem segítsen!

Kérdéseim:

Ha Magyarországról megyek ki Ukrajnába a záhonyi határon kinek mennyi pénzt kell "csusztatni" (rendőr, vámos stbstb.)

Jelenleg mennyibe kerül kint a benzin (95-ös)?

És jelenleg mennyi kint egy doboz cigi (next, prilukki)?

Illetve 18éven felüli mennyi cigit hozhat be?

Illetve 1nap hánszor járhatom meg az utat?

Esetleg ha jó tanáccsal is tuttok szolgálni szívesen fogadom!

2009. jún. 28. 11:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Megéri, persze, hogy megéri, de:

a schengeni határ miatt az ellenőrzést megszigorították, és "csúsztatással" a magyar oldalon nem érdemes próbálkozni. Az ukrán oldalon meg felesleges, ott nem néznek semmit.

A benzin literje kinn 4-5 grivnya között volt egy éve, nem tudom, mostanában mennyi. Megéri kinn tankolni.

A schengeni határon felnőtt magyar állampolgár egy csíknyi cigit hozhat be vámmentesen. A Priluki egy éve kb. 4 grivnya volt, nem tudom, most mennyi.

Azt hiszem, nincs korlátozás arra, hányszor járhatod meg az utat egy nap. Ha nagyon gyanús vagy, akkor viszont szépen kipakoltatnak, úgyhogy én nem rizikóznék.

Kaját, gyógyszert venni szintén jó dolog, bár a húst és a tejtermékeket elkobozhatják. Konzerveket, egyéb tartós élelmiszert, vegyi árut megéri hozni.

2009. jún. 28. 12:32
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! A csusztatást úgy értettem hogy az útlevélben az ukrán határon álltalában 200, 500ft-ot mindig bele kell tenni (elvárják a határörök), de ezt akkoris tegyem bele ha nem hozok semmit?

az egy csik ugyebár egy karton:) És akkor egy kartont nem is kell lepapírozni meg semmi? nyugottan behozhatom?

Választ köüszönöm előre is!

2009. jún. 28. 21:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Az egy csík tényleg egy kartpn, azaz 10 doboz. A csúsztatásról nem tudok objektíven nyilatkozni. Sajnos vannak nagyon kukacoskodó határőrök, akik belekötnek abba is, amibe szinte lehetetlen. A magyarok ilyen szempontból jobb fejek. A lényeg, hogy ne legyen nálad húsáru és tejtermék visszafelé, mert arra vadásznak az ukránok.
2009. jún. 29. 10:26
 4/6 A kérdező kommentje:

Hali! Köszönöm ismét a választ!

És mit szabad hozni be amibe nem kötnek bele?

És miket éri meg?

Kristálycokor, benzin, üdítő, cukor, csoki, mosopor?

Egyéb ötletek amik tényleg sokkal olcsobbak odakint mint itt?

és meik határt ajánljátok, záhony vagy surány?

a tüzölzó készüléken kivül van még vmi extra ami ott kötelező felszereltség?

2009. jún. 29. 12:28
 5/6 anonim válasza:

Én Záhonyban tanulok.

Én még a lefizetést nem próbáltam. (nem egyszer hallottam,hogy meggyűlt a baja az illetőnek a hatóságokkal)

A benzin 173Ft a dízel 136körül van.

(www.holtankoljak.hu)

Fejenként 2doboz,5l sör,1liter tömény.

Next 5 hrivnya.

1 ukrán hrivnya 24,8Ft körül van.

De láttam már 3 hrivnyáért is cigit. (nem tudom mi a neve)

Este 11fele jó visszajönni,mert délután nagyon nagy sor van!

2010. jan. 23. 20:10
 6/6 anonim válasza:

"A lényeg, hogy ne legyen nálad húsáru és tejtermék visszafelé, mert arra vadásznak az ukránok."

Ja igen,ez is igaz!

Semmilyen állati eredetű cucc nem lehet nálad. (tudomásom szerint)

2010. jan. 23. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!