Hallottam egy bizonyos vízumról. Ki tudok-e menni néhány napra/hétre Ukrajnába úgy mint pl Németországba (hogy összecuccolok, felüök egy vonatra és elmegyek) vagy be kell szereztem valamit? Magyar állampolgár vagyok.
google: ukrajna + vízum
1. találat
Az adott Egyezménynek megfelelően Magyarország polgárai vízum mentesen utazhatnak Ukrajna területére, amennyiben az ukrajnai tartózkodásuk ideje 6 hónapon belül nem haladja meg a 90 napot, ugyszintén Ukrajna területén tranzit vízum nélkül átutazhatnak.
Magyarország polgárai bizonyitani kötelesek tartózkodáshoz szükséges anyagi fedezetet.
Az ukrán határ átlépésekor Magyarország polgárai migrációs kártyát töltenek ki, melyen feltüntetik az utazás célját és helyét. Ezért fontos tudni a szálloda vagy az ukrajnái ideiglenes tartózkodás pontos címét.
mit vihetek át a határon, vagy mit nem?
mivel érdemes Csapról tovább menni Donyeck-be? vonat,busz?
hol nézhetnék ezekről menetrendet? vagy bármit.
valóban nincs busz?
egy baráthoz megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!