Lejárt személyivel kimehetek Németországba?
Kiutazáshoz,orság elhagyásához két érvényes okirat van amit elfogadnak.
-érvényes személyi igazolvány
- érvényes útlevél.
Lejárt személyi és a jogosítvány nem jó,ahogy az ideiglenes személyi igazolvány sem.
Biztos lesznek akik azt mondják ,menj csak nyugodtan,már nincs a határokon ellenőrzés.Ez igaz,de Bármelyik országban bárhol leinthet egy rendőr,és kérheti az okmányokat.(idén pont a németeknél minket ellenőriztek amikor kocsival mentünk haza)
Halasszátok el az utazást amíg meg nem jön az új személyid,vagy Még ma intézd el gyorsban az útlevelet.Ha a központban csinálod meg,és személyesen érte mész akkor 2-3 nap alatt megkapod.
De elindulhatsz érvénytelen okmányokkal is,de ha ellenőriznek nagyobb bajban lesel,mint gondolnád.
Miért ne mehetne ideiglenes személyivel? Simán mehet. De nem fog kapni ideigleneset, mert van jogosítványa. Így amit tehet ÉS ÍGY azonnal személyihez juthat, hogy bemegy az okmányirodába és közli, hogy elhagyta az iratait. Ekkor megállapítják, hogy lejárt a személyije, így azt nem is fogják körözni, a jogosítványra viszont kiadják a körözést, ÉS megkapja az ideiglenes személyi igazolványt. Ezzel utazhat. Az okmányirodában NE rendelje meg a jogosítvány legyártását. Csak kérje a körözését az elhagyás miatt. Ha hazaértek, jelezze az okmányiroda felé, hogy meglett a jogosítványa.
Addig NE használja sehol a jogosítványát (vezetésre se!)
Végső soron a Visegrádi úti Központi Okmányirodában ha ma megigényli az útlevelet, pénteken átveheti személyesen.
Németország is és Magyarország is a Schengeni egyezmény országai, ami annyit jelent, hogy sem útlevél, sem személyi nem kell a határátlépéshez, lehet menni szabadon.
Ha meg Németo-ban igazoltat valami miatt a rendőr, a jogosítvány bőven elég, hiszen fényképes okirat, tehát személyazonosításra alkalmas, és tele van a személyi adataiddal.
Nem lesz szerintem semmi gond.
Ööööö... még mielőtt valaki beleköt: nem tudom, melyik útvonalon mentek Németo-ba, de Ausztria és Csehország is Schengeni országok, szabad az út.
Nyugodj meg, jó utat és érezzétek magatokat jól! :-)
minket 3 hete éjszaka igazoltattak az osztrák határ átlépésekor. a kislányunk hátul aludt már a rendör telibe világította az arcát. de mehettünk is csak papirokat néztek. habár német rendszámmal voltunk. a kislányunkról meg semmit nem kérdeztek, kértek, öt lophattuk is volna pedig utlevele volt.
vagy is igazoltathatnak.
a jogosítványt külföldön személyazonosságra nem használhatod fel igazolni. ideglenes személyit sem, föleg hogy az csak egy darab papír.
én is mennék azért, de jogsi legyen nálad. majd ha igazoltatnak, akkor kapj a fejedhez hogy oh otthon hagytad. vagy ha kint igazoltatnak akkor hogy a szálláson.
a német rendörök nem szoktak nagyon belekötni a dolgokba így szerintem simán elfogadnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!