Én román állampolgár vagyok, végleges magyar letelepedésivel és román személyivel! Kell útlevél németországba? Illetve spanyolba? Spanyolba repülővel!
Sajnos én is így érzem:S Köszönöm szépen neked is a választ!
Esetleg valaki megtudná mondani, hogy hova telefonáljak? Hogy ezt biztosan megtudjam?
Előre is köszönöm!!!!!
A schengeni övezeten belüli utazás azt jelenti, hogy csak az övezet elhagyásakor van kötelező határellenőrzés.
Az Európai Unió állampolgárai a teljes Unió területén érvényes személyazonosító igazolványukkal vagy útlevelükkel utazhatnak.
Tehát bátran utazhatsz Romániából (függetlenül attól, hogy van-e magyarországi letelepedésid) Németországba és Spanyolországba is érvényes személyazonosító igazolvánnyal.
Amennyiben Magyarországon élsz (mivel végleges letelepedésid van, így feltételezem), így az utazás ráadásul schengeni övezeten belüli lesz.
Ne higgy a rémhírterjesztőknek, az utazást biztonsággal elkezdheted, ha van érvényes, lejárati időt tartalmazó személyazonosító igazolványod (nem kell, hogy magyar legyen).
Ezt csak megjegyzésként, a témához nem kapcsolódóan:
Az is rémhírterjesztés, hogy csak plasztik személyivel lehet utazni. Ajánlott azzal, de nem lehetetlen könyvvel (akár kemény fedeles, népköztársaságival!) utazni! A lényeg, hogy a dokumentumnak legyen érvényességi ideje. (A keményfedeles, korlátlan ideig jó NEM alkalmas az utazásra.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!