Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mit tegyek szerintetek?

Mit tegyek szerintetek?

Figyelt kérdés
Mit tegyek szerintetek? Segítenétek nekem?

2012. máj. 16. 23:45
 1/10 A kérdező kommentje:

22/F most lesz meg az érettségim. Elég sokat dolgoztam már életemben (tizenéves korom óta kb.) Nem vagyok büntetett előéletű, semmi törvénybe ütközőt nem csináltam sosem.

Szüleim nagyon fiatalon kidobtak, így elég sokat kellett dolgoznom és tanulnom egyszerre, bár ennek köszönhetően elég rugalmas lettem. Jelenleg albérletben élek, bár eddig is így éltem, viszonylag nagyon nehezen. Az életerőm elfogyott, nincsen senki akire támaszkodjak. Az angolom kb. olyan ami az iskolában rám ragadt. Pénzem talán a repülőjegyre elég lenne, de mégis kiszeretnék menni külföldre mert úgy érzem már tökmindegy, és ennél csak jobb lehet.

Most hogy ezt leírtam a segítségeteket kérném! Mi kell ahhoz hogy kimenjek Angliába (vagy esetleg máshova) és hogy ott dolgozni tudjak! (legszívesebben tanulnék de szerintem nem fog összejönni)

Milyen papírokat kellene elintéznem?

Esetleg nem tudnátok segíteni annyiban hogy szállást meg munkát keressek? Vagy valakinél vagy esetleg ismerősnél nincs olyan aki segíteni tudna?

BÁRMIT MEGTENNÉK HOGY KITUDJAK SZABADULNI EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL! Persze mindenért megdolgoznék vagy később kifizetném ha dolgozom. Tudom hogy semmi sincs ingyen

Választ, és esetleg kérdéseket előre köszönök.

Bármilyen segítséget elfogadnék, lehetőleg levelet írjatok.

2012. máj. 16. 23:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Tegyél fel egy értelmes kérdést!
2012. máj. 16. 23:51
 3/10 A kérdező kommentje:
Írtam, csak nem engedte kiírni!
2012. máj. 16. 23:52
 4/10 A kérdező kommentje:
Bárhova kimennék ahol angolul beszélnek.
2012. máj. 17. 00:04
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha a pénzed csak a repülőjegyre elég, akkor ne vágj neki, mert nagyon megütheted a bokád. próbálj még valamennyi pénzt gyűjteni és persze tanulni a nyelvet, mert ezek nélkül éhen fogsz halni Angliában (vagy akárhol máshol), és ezt csupa jószándékból mondom.
2012. máj. 17. 00:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Amit ki kell fizetned ha kijössz: Repjegy, 1 havi szoba bérlet +kaució, utazás (busz, metró), kaja. Ez olyan 800-1000 font. És ki tudja mikor találsz melót. Volt lakótársam tökéletes angollal hónapokig nem talált. Itt kint is rengeteg a munkanélküli, ráadásul ők nem annyit beszélnek angolul ami rájuk ragadt.
2012. máj. 17. 00:35
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha nincs ismerős kint aki segítene az elején akkor gyenge angollal egyedül, meló nélkül nem jó ötlet hidd el.
2012. máj. 17. 00:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Az a gond, hogy minimum 3 havi (de inkább több) megélhetésről magadnak kell gondoskodnod, plusz a hazaútra is MINDIG kell, hogy legyen félretett pénzed, hiszen nem lehetsz benne biztos, hogy versenyképes szakma és nyelvtudás nélkül egyáltalán találsz állást - az angol szociális háló meg maximum a hajléktalanellátás szintjén fog megvédeni, ha balul ütnek ki a dolgok.
2012. máj. 17. 07:32
 9/10 anonim válasza:

Szia!

Sajnos segíteni nem tudok, de esetleg megpróbálhatsz kimenni au pairnek. Persze ez is kétélű dolog, mert lehet hogy rabszolga leszek, de az is lehet hogy egy jó családot kapsz ki. Kezdőpontnak jó lenne, mert tanulhatnád a nyelvet és gyűjthetnél pénzt. Persze csak akkor ha szereted a gyerekeket és a házimunkától sem riadsz vissza. Plusz a másik hátulütője az, hogy mivel fiú vagy nehezebben találsz családot, de nem lehetetlen.

2012. máj. 17. 08:04
 10/10 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy lehangoló, de sajnos még mindig az a legjobb, amit tehetsz, hogy itthon maradsz. Úgy tűnik, van munkahelyed. Maradj ott, úgy keress jobbat. A szabadidődben tanulj, próbálj leérettségizni, szakmát tanulni. Bármilyen munkát itthon is elvállalhatsz, hidd el, a helyismeret meglehetősen nagy előny. Mit kockáztatsz? Itthon kellő kitartással nagyon lassan haladhatsz előre, míg elfogadható szinten megtanulsz és begyakorolsz egy szakmát. Külföldön 1% sincs az esélyed, hogy nagyon jó állás találsz, ahol jól fizetnek is, 5-10% az esélyed, hogy valami lehetőséged lesz több fizetéssel, de több kiadással is, a többi százalék az, hogy elveszel a tömegben, lezüllesz, vagy hamar itthon találod magad még rosszabb körülményekben.

Ez nem vidám, de ezek a realitások ma Európában (másutt ennyi se)

2012. máj. 17. 08:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!