Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ha ki szeretnénk költözni...

Ha ki szeretnénk költözni Angliába, hogyan induljunk el?

Figyelt kérdés

20 évesek vagyunk, 1 év van még hátra a szakmáink megszerzéséig (alkalmazott grafikus, CNC-gépkezelő), és már jó ideje úgy tervezzük, hogy kiköltözünk, amint lehet.

A kérdésem arra vonatkozna, hogy mennyi pénzzel lenne érdemes elindulni, illetve hogyan lehetne ezt az egész kiköltözést minimális pénzből megoldani?

A helyzetünk eléggé speciális, albérletben élünk lassan egy éve (családi helyzetünk miatt), támogatni nem tudnak/nem akarnak. Én folyékonyan beszélek angolul (tanítást is vállalok), a barátom kb. középszinten.

Tisztában vagyunk azzal, hogy ott sem fenékig tejfel az élet, viszont mindenképpen el szeretnénk innen menni, mert itt semmi esélyt nem látunk a boldogulásra.

Van valakinek hasonló tapasztalata, esetleg tudna valaki nekünk tanácsot adni, hogy mit tehetnénk a hátralévő 1 év alatt, hogy ki tudjunk menni?

2012. máj. 12. 15:27
 1/9 anonim ***** válasza:

Mivel a nyelvtudásotok jó,így a következő 1 évben a pénz gyűjtés a legfontosabb.Minél több pénzetek van rá,annál több ideig tudtok munka után nézni.

Ha most indulnátok el,akkor azt mondanám,hogy minimum 1500-2000 fonttal induljatok neki,ha nincs segítség,és kint is magatokra lennétek utalva.

A legjobb az lenne,ha volna kint rokon,barát vagy bárki aki ideiglenes tudna nektek szállást adni(ez azért lenne jó,mert akkor nyugisabban tudtok kint szobát bérelni,és pár hét -1 hónap alatt magatok is rájöttök,érdemes-e reménykedni munkában vagy sem.)

Voltaképpen 2 fontos dolog kell.

-nyelvtudás

-pénz..

A többi mind meg magától.

<angliai lakos>

2012. máj. 12. 16:04
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Gondoltunk arra is, hogy valamilyen neten hirdetett munkára jelentkeznénk (pl. gyümölcsszedés, ahol biztosítanának szállást is minimális pénzért) közben pedig nézelődnénk, beleszoknánk az ottani életbe és pár hónap után elhelyezkedhetnénk- szerinted ez működne így?

2012. máj. 12. 16:10
 3/9 anonim ***** válasza:

első vagyok.

Én óva intenélek titeket a gyümölcs/zöldség szedő munkáktól.

Én ahol dolgozom van 4 kollégám akik úgy jöttek Angliába,hogy neten keresztül jelentkeztek gyümölcsszedésre.Jól hangzott,hogy szállást,kaját biztosítanak.Ők fizettek,és mentek( mert fizetni kell ám az ilyen állásért.ami nem törvényes)

Mesélték,hogy kint a nagy semmi területén volt egy hatalmas farm (és bizony itt kint Angliában tényleg nagy területekről beszélhetünk) ahol gyümölcsök,zöldségek voltak ültetve.A szállást kétféle volt.

Az egyik konténer szállások ahol 4-en aludtak 1 konténerben.A másik meg egy nagy raktár volt ahol laktak vagy 30-an.Mesélték,hogy ők a raktárban laktak(ez volt az olcsóbb lehetőség),de őket nem igazán zavarta,mert rengeteget kellett melózni,és sokszor annyi erejük maradt,hogy az ágyig vonszolták magukat.Arról nem is beszélve,hogy a ledolgozott munka nem volt arányos a fizetéssel.Vagyis rengeteget dolgoztak,de épp hogy meg kapták a minimálbért.

Az egyik kollégámat meg is kérdeztem,hogy ha ilyen pocsék volt a helyzet és a meló miért maradt ott majdnem 1 éven át.A válasz: Mert irtó nehéz váltani.Így belegondolva igaza van.Én lassan 5 éve élek kint.Lassan 2 éve keresek új munkahelyet,mert unom a mostanit.Mégsem váltok.Nem könnyű itt kint sem..Így az ember minden nap újra kezdni..Megy,és álmodozik egy jobbért.

Én ezért beszélnélek le titeket az ilyen "farmos" melókról.

Nekem ha csak fele annyira jó lenne az angol tudásom mint neked.(még mindig vannak gondjaim a nyelvvel) akkor sokkal bátrabban ugrálnék..Hidd el nekem,jó nyelvtudással sokkal magabiztosabb is leszel.(és ide az kell)

2012. máj. 12. 16:32
 4/9 A kérdező kommentje:

Értem..hát ez érdekes. (Bár olyan munkahely semmiképp sem jöhetne szóba, ahol még nekünk kell előre kell fizetni..nem most jöttünk le a falvédőről.)

Sajnos pénz nélkül nem sokat ér a tudás.. : ( Valamennyire azért kiismerem magam ott, mert 13-18 éves koromig kb. az éveim harmadát ott töltöttem (csak azóta megváltozott minden), oda is jelentkeztem egyetemre, csak közbejöttek az anyagiak és azóta úgy érzem, egyre messzebb van az alagút vége..

Mindenesetre köszönjük a segítséget, akkor nincs mese, el kell kezdenünk valahogyan pénzt csinálni.

2012. máj. 12. 17:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Ne jelentkezzetek be otthonról sehova, mert szinte mindig átverés, akármennyire is jól hangzik. Egyedül a szállást érdemes otthonról megszervezni. Keressetek kint élő magyarokat, akik szobakiadással foglalkoznak, annó az Index fórumán volt egy "Szállás Londonban" című téma (vagy valami hasonló) rengeteg ajánlattal, gondolom most is működik, nem néztem pár évek óta. Ezen kívűl a hátralevő egy évben egyetlen dolgot kell csinálni: gyüjteni a pénzt, mert anélkül csalódás lesz a vége. Én háromezer fonttal jöttem, szerencsére a szüleim tudtak támogatni, így nem magamnak kellett gyüjtenem (ternészetesen azóta visszakapták), de szerintem ennél kevesebb is elég lesz.
2012. máj. 12. 23:04
 6/9 anonim válasza:

Az jó ha jól beszélitek a nyelvet de a legfontosabb az h minél több pénzt össze szedjetek..igaz, hogy itt jobbak a fizetések mint otthon de a lakbér nagyon drága és rengeteg pénz elmegy rá, főleg az elején. Én amikor először jöttem ki a szállást az Irány Londonon keresztül szerveztük meg és rettenetesen nézett ki a szállás rengeteg pénzért. Kb 300.000 forint értékű fonttal jöttünk ki fejenként és 3 hét alatt több mint a fele elfogyott úgy, hogy mindenen spóroltunk még a kaján is...én most azt látom, hogy mindenhol szűnnek meg a munkahelyek és egyre kevesebb munka van..tényleg nehéz váltani...megy a harc a munkáért itt is...rengeteg a bevándorló és mind ki akar b*szni a másikkal h neki jobb legyen...az én munkahelyemen magyar a főnök és hát mondjuk úgy h vannak problémák..ahelyett h egymást segitenék a magyarok inkább belerúgnak egymásba...persze ezek az én tapasztalataim...mindenkinek más...remélem nektek összejön ha már ennyire szeretnétek. Azt tudom ajánlani h fejenként legalább 1000 fonttal gyertek, a szállásotok legyen meg előre,mindennek járjatok utána neten (rengeteg dolog fent van)és ha már itt vagytok vállaljatok el mindent amit hirtelen ajánlanak mert itt sem olyan egyszerű munkát találni. Eleinte talán az itteni munka közvetitőknél is érdemes regisztrálni.sok sikert :D

21/L

2012. máj. 13. 21:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal, és még azt tanácsolnám, hogy ne Londonba menyjetek. A legtöbben oda indulnak, és többszörös a túljelentkezés minden állásra. Valamint pl egy londoni garzon áráért máshol egy házat bérelsz (Skóciában lakom, itt egy 2 emeletes kertes házat tudnánk bérelni abból a pénzből amit ismerősöm fizet londonban egy garzonért). De gondolom ez attól is függ hogy melyik körzet. Ismerőseim közvetítővel jöttek ki, mert biztosítottak szállást, munkát és napi 3szori étkezést. De nem gyümölcsszedésre jelentkeztek, csak sima szállodai munkára. Sok sikert nektek, remélem összejön
2012. máj. 14. 01:17
 8/9 A kérdező kommentje:
Minket elsősorban Manchester és környéke érdekelne..remélem, összejön. Köszönöm a válaszokat!
2012. máj. 22. 15:47
 9/9 Stargate fan válasza:
Szervusz! Én is most tervezek kiköltözni párommal angliába. Szeretném megkérdezni, puszta kíváncsiságból, hogy sikerült-e kiköltöznetek, illetve milyenek ott most a viszonyok? :)
2019. márc. 9. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!