Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ki ért a Londoni metro bérlete...

Ki ért a Londoni metro bérletekhez?

Figyelt kérdés
ha 2-es zónából 2-es zónába megyek, de 1-es zónán keresztül (átszállás nélkül) akkor elég a 2-es zónára bérletet vennem, vagy kell az 1-2-es?
2012. máj. 6. 20:05
 1/5 anonim ***** válasza:

A TfL honlapja szerint bizonyos utazások esetében akkor is kétzónás jegyet kell venned, ha egyébként elméletileg lehetséges a 2-es zónában maradva utaznod. De miután a rendszerben csak a ki- és belépésnél van ellenőrzés és az utasról nem feltételezik azt, hogy becsületes, és tényleg a 2-es zónán át fog, kerülővel közlekedni, ezért egyes esetekben automatikusan kifizetteti a rendszer az 1-es zónán történő átutazást is. PL. Mile End - Holland Park között nagyon csábító a közvetlen összeköttetés a belvároson át.

Tehát ha jól értelmeztem, kell az 1-es zónára is érvényes bérlet, különben lehet, hogy a túlvégen nem tudsz kijönni.

2012. máj. 6. 22:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Az összes zónára érvényesnek kell lennie, amin keresztül utazol. Leírod, melyik két állomásról van szó? Hátha van olyan lehetőség, amivel elkerülheted az 1-es zónát.
2012. máj. 6. 22:59
 3/5 anonim ***** válasza:

A barátnőm a 3-as zónából járt a 3-asba az 1es-en át és csak 2-3 zónás bérlete volt és működött.

Kiderítettük hogy hogy is van ez.

Ha A-ból B-be van olyan alternatív útvonal amivel kikerülheted a 1-es zónát akkor elég csak 2est venned, mivel a bérlet zónákra szól nem pedig állomásokra, így nem mondhatják rád egyértelműen hogy te bementél az 1-es zónába,mivel mehettél más útvonalon is, kikerülve az 1-est

Ha viszont az A-ból B-be csak olyan útvonalak vannak amit átmennek az 1-es zónán akkor meg venned a 1-2 zónás bérletet, mivel nem tudod elkerülni hogy bemenj az 1-es-be, és ezt ők is tudják.

Így működik.

Remélem érthetően sikerült leírnom.

Üdv.

2012. máj. 7. 16:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Annyit még hozzátennék hogy nem biztos hogy ez minden útvonalon működik, mint ahogy az első is írta.

De egy próbát megér valami heti bérlettel.

Üdv.

3#

2012. máj. 7. 16:56
 5/5 anonim válasza:
en egyertelmuen atmentem az 1 es zonan.sheperd bush tol leytonig,central line hasznalatavsal.de csak 2 es 3 ra vagyok feltoltve.es jo volt.egy ideje mar kiserletezgetek,es szerintem ugy van hogy az 1 es zonaban nem lehet atszallni.gondolom abbol hogy a central line seperd bushbol atszaguld az eggyes zonan,leytonig ami 3 as zona.szerintem igy mukodik.
2012. jún. 5. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!