Az Egyesült Királyságban is kell ennyit adózni, mint Magyarországon?
ma 11:26
Nézd,lehetne vitatkozni,hogy ki mennyi adót fizet,de felesleges.
Itt kint is vannak olyan fizetni valók amikre már mi is szívjuk a fogunkat.
Pl: Otthon nem kell TV adót fizetni.Én nem a UPC-re vagy egyéb szolgáltatóra gondolok hanem magár a TV adóra.Ha van olyan eszközöd(TV,laptop stb) ami alkalmas a tévé adások közvetítésére TV adót köteles vagy fizetni 3 havonta.Ha nem fizeted akkor 1000 font pénzbírság,és felkerülsz a rendszerre,priuszod lesz.Itt kint kötelező fizetni a parkolási adót.Fél év vagy évente fizetünk.Nem csak akkor ha bemész a belvárosba.Hanem a házad előtt leparkolsz,és ha nem akarod,hogy a boríték rajta legyen akkor fizetni kell..Szóval vannak apróbb dolgok amiért csak fizetünk,és kibújni sem lehet alóla,mint otthon.
Arról nem is beszélve,hogy aki kint él az minimum egyszer átéli,hogy megbírságolják ha van autója.Magát a bírságot is adóval együtt fizeted. (engem azért bírságoltak meg,mert bár van parkolási engedélyem,de dupla sárgán állt a kocsim félig,és ez 60 fontomba került)
Szóval felesleges vitázni ki mennyit fizet,mert mindenhol sokat kell fizetni
"Drágább az elemózsia. Drágább az albérlet. Drágább minden. Nem vagyok ott élő, szóval nyugodtan cáfoljon meg, akárki, aki azt írja magáról, hogy ott él."
Megcáfollak, legalábbis részben. Az albérlet valóban drágább, ezzel nem lehet vitázni. De kajálni akár fillérekért is lehet, ha nem vagy luxusigényű. Én például, mivel nem tudok főzni, szinte mindig készételeket eszem, esetleg betérek valami kajáldába. Nehezen hiszem, hogy ezt otthoni fizetéssel megengedhetném magamnak. Öltözködés szintén olcsóbb, műszaki cikkek is. Pluszban, bár ez nem létfontosságú, de mégis fontos dolog, rengeteg ingyenes program van, ingyenesek a múzeumok, stb. Mindig mondom, hogy nem legenda, hogy nyugaton magasabb az életszínvonal. Persze sokan túlmisztifikálják, azt hiszik, hogy mindenki luxusban él, ami természetesen nem igaz. De tisztességes munkából tisztességesen el lehet lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!