El Camino? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
a következőre lennék kíváncsi.mennyibe jön ki az út sacc/kb ha beleszámoljuk az utat oda vissza a kaját amit ott vennénk?kb 1000 euróból meglehet úszni??mert a leghosszabb utat választanám ami kb egy hónapi járás (800 km)!
a másik kérdésem bárhol lehet sátorozni az úton?mert sátorban szeretnék aludni!
Válaszokat előre is köszönöm!
ezzel most nemtom mit akartál...figyelj ács vagyok volt már egy két meredek bulim:)
de azért elég lepusztult az útde 2008as a felvétel azóta lehet h javították.bár szerintem nincs kikötve h merre indulj el nemde?
de még mindég nem tudtam meg semmit :(
Ti ketten, kedves kérdező, és első válaszoló, biztos, hogy ugyanarról "beszéltek"? :) Mert szerintem nem!
Az első válaszoló által linkelt út az El Camin(it)o del Rey, egy 3 km hosszú hegyi ösvény, ami Spanyolország déli részén fekszik, és tudomásom szerint életveszélyesnek nyilvánították, és bejárása jelenleg illegális, és keményen megbüntetik, akit rajtakapnak.
Ha nem tévedek, a kérdező viszont az El Camino de Santiago-ra gondolt, a Santiago de Compostelába tartó zarándokútra / kulturális útvonalra.
És akkor a válasz a kérdésekre:
A leghosszabb út alatt gondolom a francia utat érted, Saint-Jean-Pied-de-Portból. (Vannak ennél hosszabb útvonalak is, csak kevesen ismerik :)
1000 euróból nagyon-nagyon bőven ki lehet jönni. 900-ból is simán. Ha sátorozol, akkor aztán meg még jóval kevesebből is. Napi 15-20 euróból úgy is simán ki lehet jönni, ha rendes zarándokszállásokon alszol. Az utazás költsége nagyon függ attól, hogy mikor veszed meg a jegyeket.
A sátras kérdést nem igazán tudom. Amikor én láttam sátrasokat, akkor a zarándokszállás szállásadója mutatta meg nekik, hogy hova verhetik a sátrat. És lefürödhettek a szálláson, azért persze valamennyit fizetniük kellett.
De tudtommal legális a vadkempingezés Spanyolországban.
Nagyon szívesen :)
Saint-Jean-Pied-de-Portban a zarándokirodában tavaly 2 euró volt a zarándokútlevél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!