Bécs vagy Berlin? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Jelenleg gimnazista vagyok, de az egyetemet német nyelvterületen szeretném kezdeni.
Leginkább Bécs és Berlin jöhet szóba.
Bécs: közel van Budapesthez, és még ráadásul hasonló is, tehát nem lenne annyira honvágyam. Elég gazdag város, tudtommal a fizetések nagyon jók, és a lakhatás sem annyira vészes. Viszont azt hallottam, hogy eléggé öreges város.
Berlin: Németország jobban vonz, bár Berlin kicsit csúnya, de fiatalos, multikulturális, viszont az ország legszegényebb vidéke és elvileg nagy a munkanélküliség. :/
Szerintem ahova felvesznek és ahol van olyan szak amire mennél.
De jó cél. na de No-nak nem csak nagyvárosokban vannak egyetemei. pl a sógorom egy egyetem klinikán orvos Erlangenben. ez nürnbergtöl kb félóra kocsival, de ez a kicsi város lenyügözö. egyrezst rengeteg a munka mert ott a simensnek is a gyára, másrészt az egyetem miatt egy szuper szép város, rengeteg kávézó étterem, óriási a nyüzsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!