Milyen az időjárás Nagy-Britanniában?
Első válaszadó, te melyik részen élsz pontosan? :)
Egyébként én is ezeket olvastam/hallottam, amiket a többiek írtak (sajnos még nem jártam ott személyesen, de mivel szeretnék, érdekelnek az ottani dolgok).
Ne haragudjatok, hogy itt kérdezgetek pofátlanul! :)
De engem leginkább csak az tart vissza Londontól, hogy itthon Magyarországon is nehezen viselem a hideg időt.
Gondolok itt arra, hogy most is, ha sokat mosok kezet akkor fájnak az ízületeim (amúgy nem szoktak, nem vagyok különösebben frontérzékeny), vagy télen folyton megy a fűtés, az ablakok is újak, jól szigetelnek, mégis egész télen fagyoskodunk. Szóval szívesebben költöznék meleg helyre, ahol időnként még kánikula is van. Viszont Londonban található minden, ami nekem kellene és amúgy jó lenne ott nekem, csak nem tudom, ti nem fáztok ott?
Ilyen (egészségügyi) szempontból nem kellemetlen a sok eső, a borús idő és a hűvösebb idő?
Oxfordi vagyok.
Ha melegre vágysz akkor Anglia nem a legjobb megoldás.Sem London,sem Oxford..Itt kint nincs olyan meleg mint otthon.Én 7 éve élek kint,és bizony az ujjaimon már én is érzem az ízületi fájdalmakat(nem vészes,de vannak) Én imádom a meleget,ezért igencsak nehezen viselem az állandó borús,szeles időt.De vannak akik ezt a fajta időjárást szeretik.Azoknak jó a klíma,mert elvannak úgy egész évben,hogy alig süt a nap..
Ha te is inkább a nagy meleg időkért vagy oda,nem fogod te sem megszokni az angol időjárást.
Én szoktam mondani ha kérdezik,hogy
télen Angliában sosincs olyan hideg mint otthon.Ritkán vannak mínusz fokok.(ha van is akkor maximum mínusz 5-6 fok de éjszaka) Ha havazás van(akár 2 centis hó) már le is bénult a város..(nem vicc,egy kabaré hogy mit csinálnak egy kis hótól,nem annyitól mint otthon van)A tél nem olyan hideg,de hála a rossz,és régi angliai szigeteléseknek,a a szimpla ablakoknak,kell ám fűteni rendesen)
Nyáron viszont nincsenek kánikulák.Ha néha vannak 25-28 fokok (és szerencsére hétvégére esnek a jó idők) akkor mindenki menekül a szabadba.Szemmel láthatóan is mindenki szomjazik a melegre.
A 7 év alatt még nem éltem át meleg riadót. :) (és nem is barnultam itt kint még le)
tavasz,meg ősz nagyon nincs is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!