Milyen az időjárás Spanyolországban augusztusban és szeptemberben? Barcelona és főként az északabbi rész érdekelne, Pamplona, Burgos, Léon, nagyjából ebben a vonalban?
Augusztusban 40 fok körüli értékek is előfordulnak, bár az északabbi részek (a Pireneusok közelében) azért "hűvösebbek". Én is inkább a szeptembert javasolnám.
Csapadék szempontjából mindkét hónap nyerő (legalábbis azoknak, akik nem mezőgazdaságból élnek), ugyanis száraz, aszályos az évnek ezen szakasza.
Én tavaly július-augusztusban voltam a Camino-n, és volt nagyon melegem is, és fáztam is többször. Főleg kora reggel tud hideg lenni, de augusztus végén napközben is volt, hogy az egy db pulcsiban, amim volt, fáztam.
Ebből kiindulva az október erősen kabátos lehet, de ez csak tipp.
(Egyébként León, nem Léon :)
Buen Camino!
Caminot nem ajánlanám nyáron, mert iszonyatosan meleg van napközben, bár reggel sokszor hosszúnadrágba indulna szívesen az ember.
Tavaly mondjuk augusztusban volt a leghidegebb, 15 éve az volt a leghidegebb nyár, ebből kiindulva nem lehet kiszámolni a dolgokat, de alapesetben a szeptemberi a legideálisabb, mert akkor még inkább meleg van, mint hideg, de mégsem érzed magad szomjazó tevének.
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy végül sikerült a zarándok út?
Írnál nekem róla, légy szíves!
Nagyon megköszönném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!