Hol találom az Eurázsiai hegységrendszeren belül Szierra Nevadát? (Európa, földrajz)
(Bocsi, ha rossz kategória!)
Szóval keresem már régóta a térképen Szierra Nevadát, de nem találom. Az is lehet, hogy ez 2 külön lánchegység: Szierra, Nevada. De nem tudom. Azt diktálta a tanárúr a füzetbe, hogy ez az Eurázsiai-hegységrendszer tagja(i).
Nem tudja valaki, hogy merre van?
Köszi! :)
13/L
Googlee tudja! (meg én anélkül is):
A Sierra Nevada a Pacifikus hegységrendszer elemeként a Nyugati-Kordillerák belső vonulatának része az Egyesült Államok nyugati részén.
Ez azért megingatott (már ami Európát illeti)
Estación de Esquí, Snowboard y Montaña de Sierra Nevada. (Granada, Andalucía). Más de 100 Km de pistas, más de 20 remontes y un magnífico Half Pipe: el ...
Hát akkor itt keresd (itt is van):
Sierra Nevad | SpanyolOrszág
spanyolorszag.us/tag/sierra-nevad - Tárolt változat
Nyilvános "+1" hozzáadva. Visszavonás
A Gibraltárral és Portugáliával is határos tartomány a Sierra Nevada több ezer méteres csúcsaitól egészen a Costa del Sol homokos tengerpartjáig terjed.
Hát köszönöm... :) De így sem lelem.
100%, hogy azt írtuk Eurázsiai hegységrendszerben van.
Kerestem a google-ben, de nem adta ki. USA-ban mutatt valamit és Spanyolországban is, de az nem Eurázsiai hegységrendszer.
Lehet, hogy a tanár mondta el...
Aha, értem..
Úgy gondolom akkor nem volt pontos a kérdés, szerintem máshol tényleg nincs. (Wikipédia se mond mást)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!