Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hol találom az Eurázsiai...

Hol találom az Eurázsiai hegységrendszeren belül Szierra Nevadát? (Európa, földrajz)

Figyelt kérdés

(Bocsi, ha rossz kategória!)

Szóval keresem már régóta a térképen Szierra Nevadát, de nem találom. Az is lehet, hogy ez 2 külön lánchegység: Szierra, Nevada. De nem tudom. Azt diktálta a tanárúr a füzetbe, hogy ez az Eurázsiai-hegységrendszer tagja(i).

Nem tudja valaki, hogy merre van?

Köszi! :)

13/L

2012. ápr. 15. 14:20
 1/7 anonim ***** válasza:
55%

Googlee tudja! (meg én anélkül is):

A Sierra Nevada a Pacifikus hegységrendszer elemeként a Nyugati-Kordillerák belső vonulatának része az Egyesült Államok nyugati részén.

2012. ápr. 15. 14:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez azért megingatott (már ami Európát illeti)

Estación de Esquí, Snowboard y Montaña de Sierra Nevada. (Granada, Andalucía). Más de 100 Km de pistas, más de 20 remontes y un magnífico Half Pipe: el ...

Hát akkor itt keresd (itt is van):

Sierra Nevad | SpanyolOrszág

spanyolorszag.us/tag/sierra-nevad - Tárolt változat

Nyilvános "+1" hozzáadva. Visszavonás

A Gibraltárral és Portugáliával is határos tartomány a Sierra Nevada több ezer méteres csúcsaitól egészen a Costa del Sol homokos tengerpartjáig terjed.

2012. ápr. 15. 14:43
 3/7 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm... :) De így sem lelem.

100%, hogy azt írtuk Eurázsiai hegységrendszerben van.

Kerestem a google-ben, de nem adta ki. USA-ban mutatt valamit és Spanyolországban is, de az nem Eurázsiai hegységrendszer.

Lehet, hogy a tanár mondta el...

2012. ápr. 15. 14:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Aha, értem..

Úgy gondolom akkor nem volt pontos a kérdés, szerintem máshol tényleg nincs. (Wikipédia se mond mást)

2012. ápr. 15. 15:42
 5/7 A kérdező kommentje:
A kérdés miért nem volt pontos?
2012. ápr. 15. 17:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Sierra Nevada Spanyolországban van
2012. ápr. 15. 21:35
 7/7 anonim válasza:

Márpedig kidobja a google.

[link]

[link]

Az első képen láthatod, hogy Spanyolországban hova esik. A másodikon pedig azt, hogy az része az Eurázsiai-hegységrendszernek.

2012. ápr. 25. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!