Franciaország vagy Olaszország? Hova mennél szívesebben nyaralni és miért?
Nyaralni? Hááát, igazából egyikbe sem mert nyáron mindkét ország dugig van tömve turistákkal Európából, Ázsiából meg Amerikából, plusz ott vannak a rájuk szakosodott tolvajok, lehúzósok, hiénák. De amúgy ha megszervezi az ember a nyaralást meg ki tud fogni egy csendesebb hétvégét akkor a területtől függ. A síparadicsomok nyáron értelemszerűen nem olyan zsúfoltak, de szépek és nyújthatnak kellemes időtöltést. A klasszikus nyaralóhelyekre koratavasszal és ősszel érdemes menni, mikor már kellemes az idő, de még panganak az utcák, éttermek, szállodák.
Ha meg tényleg úgy a zsongós, fesztiválos időszakot akarod kifogni akkor szigorúan csak egyedül vagy pároddal menj, gyereket, kisállatot megegybet főszezonban nem szabad vinni, csak a baj lesz belőle.
De hogy a kérdésre is válaszoljak: egybekötött utazással mindkét ország déli régiójába most. 1 hónap múlva már nem mennék :D
Olasz!
A franciáknak jobb a konyhája, de rengeteg a bevándorló, bunkók, arogánsak, de azért egyszer érdemes körbejárni Francia o-t is.
Olaszok sokkal rendesebbek közvetlenebbek, nem érzik annyira úgy hogy ők szarták a spanyolviaszt. Mindenre van külön mutogatásuk, amivel óvatosan mert sokszor mást jelent mint itthon. :) Nekem túl ságosan tészta pártiak, de Rómát muszáj látni!
jó utazást
Olaszországba ha mennél, gondolod meg, hogy milyen célból: városlátogatás vagy tengerpart.
Ha városlátogatás: akkor ne nyáron (mert elpusztulsz a melegtől), hanem tavasszal vagy ősszel.
Ha tengerpart: akkor mehetsz nyáron és kora ősszel, viszont az ottani tengerpart nekem nem jött be, nem írnám le, hogy miért, de kinek a pap, kinek a papné, nekem a fia kell, így inkáb másik ország tengerparjára mennék.
Franciaország: ismerősöm mondta, hogy viselkedési különbség vagy Párizs és környéke, valamint a Francia Riviéra lakosainak között. Aztmondta, hogy a riviérán bunkók és arrogánsok. Riviérára csak úgy menj, ha tele vagy lóvéval.
Ha nekem sok lóvém lenne, akkor nyáron bepróbálkoznék a Francia Riviérával, ás ősszel pl. Rómával vagy Velencével.
Mindkettő nagyon szép :)
Nekem speciel Franciaországnál a tenger jobban bejött, átlátszó volt és tiszta (Nizza, Cannes), Olaszországban pedig (Jesolo) zavaros volt, bár végülis ez egy üdülőfalu.
Az emberek egyformán bunkók voltak mindkét helyen. Ilyen szempontból nálam Görögország a nyerő :)
A te igényeidet nem ismerem. De nyaralni (nem körutazni, nézelődni!) Szicíliába mennék (mentem). Például Taorminába, este néztem az Etnát (meg jókat ettem kiskocsmákban), nappal a csodás tenger. Franciaország nyugati partvidékének egyes részei (kis települések) szintén nagyon jók, de drágábbak.
A körutazás kora nyáron, vagy kora ősszel viszont mindkét országban pazar. Ha a jelentősebbeket látni akarod, országonként két hónap, mondjuk egy májusban (délen), egy szeptemberben (északon). Nekem bejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!