Most, hogy a Wizz Air már napi 3 pár repülőt indít Londonba és eléggé drága a szállás Londonban, szerintetek megéri egynapos kirándulásra Londonba repülni?
Reggel 6-kor elrepülsz Pestről, angol idő szerint 7:30-kor ott vagy. Ott tudod tölteni az egész napot és 20:30-kor felszállsz, magyar idő szerint éjfélre itthon vagy. Láttad Londont és nem kellett drága szállást foglalni. Egy embernek a jegy, oda-vissza kb. 16000 forint, vagyis kétszer annyi, mint az oda-vissza vonatjegy Bécsbe, az útidő pedig ugyanannyi: 2 és fél óra.
Szerintetek megéri így elmenni Londonba egy napra?
3# vagyok.
Nem azt mondtam hogy nem lehet semmit megnézni.Meg lehet sok mindet!
Csak éppen hogy...ez itt a kérdés....???
Itt van egy példa, pont ilyen esetekre, amikor kevés az idő.
Sorolom a haladási irányt gyalog.
Kiindulópont:
Aldgate.(Ott van az Uborka)
Séta erre:
Tower, át a Tower Bridge-en,tovább a déli parton a London Bridge felé, HMS Belfast, Golden Hinde, Clink Prison,
Globe színház, Tate Modern, Millenium Bridge (Szemben odaát a St Paul katedrális) tovább a déli parton amíg lehet,(egy ideje le van/volt zárva,át kell vágni a házak között majd vissza a partra) , Jubille gardens, London Eye, Akvárium, át a Westminster Bridge-en. Parlament, Bigben, Westminster Abbey, Whitehall, Trafalgar Squre (National Gallery), Buckingham Palace, Hyde Park Corner, Green Park, The Ritz Hotel, Picadilly Circus, China Town, SOHO, Covent Garden, + ha belefér egy kis Oford Street vagy Camden Town(Grand Union Canal) zárásnak.
Ez simán megvan 6-7 óra alatt! Tudom mert jártam végig az egyik ismerősömmel aki látogatóban volt nálam.
Szuper jó séta,látnivalók tömkelege,és jó sok kilométer!
Ez viszont így tök jól hangzik, csak egy a szépséghibája, ÉN MÁR TUDTAM A JÁRÁST!!!
Gratulálok annak aki ezt megnyomja kísérő (vezető) nélkül, idegenként, térképről, úgy hogy közben nézi az óráját! Kőkemény!!!
Szerintem őrültség lenne.
Keress valami olcsó szállást, szerintem azon már ne múljon a dolog.
A többi rajtad áll.
Üdv.
"Gratulálok annak aki ezt megnyomja kísérő (vezető) nélkül, idegenként, térképről"
2012-ben kinek kell térkép? 20 ezres okostelefonokba raknak már GPS modult, amivel a megfelelő szoftverrel bárhol elnavigálsz. Én is megjártam már rengeteg várost vele és mindig elvezetett, soha nem tévedtem el.
Ez csak arra jó, hogy elmondhassa, hogy ott is járt már.
Ez a történet azután idehaza már így hangzanak:
"...voltam Londonbaaa...
...nem nagy szááám..."
(Hja! Ha meg tellett volna még egy napra, már könyvet is írna Londonról...)
GPS nem rossz megoldás.
De kételkedek benne hogy felér egy tapasztalt emberrel aki már tudja a járást.
Pl. GPS nem tudja megmondani hol vegyél olcsón üdítőt a Covent Gardenbe, vagy melyik sikátoron vagy üzleten keresztül kell átvágni ahhoz hogy egyből a kiszemelt helyre juss.
Üdv.
Én tavaly 2 napra mentem ki. Szerintem úgy már láthatsz egy-két érdekességet.
- A lényeg, hogy venni kell majd 1 napos utazó jegyet pár fonttért (mindkét napra). Hidd el, megéri nagyon, mert az ottani metróhálózat fantasztikus. Igaz kicsit félelmetes is amikor a burkás nők táskával a hátukon melléd ülnek :) !
- A másik, hogy Hostelban nagyon olcsón meg tudsz szállni. Igaz 12-16 másik emberrel alszol egy szobában, de az ár kompenzál (nekem anno 3400ft volt egy éjszaka, a no. 8 hosteben, ajánlom, nagyon korrektek voltak és a sör is finom és relatíve olcsó (3 font volt a korsó, akkoriban 1000ft !) Igaz a reggelit nem tudtuk megenni, mert már 5-kor leléptünk.
Itt (is) tudsz szállásokat nézni: [link] (az általam javasolt hostel a 2. a listában
- Luton-London és vissza: Green Line (777-es ha jól emlékszem) busszal el lehet jutni oda vissza relatíve olcsón, és 5-6 helyen is megáll, bárhol le és felszállhatsz. Azt hiszem 15 font volt oda vissza, nem olvastam el, de azt hiszem ez a tájékoztatója: wizzair.com/downloads/Bus_Transfer/HU/LTNLCHU.pdf?language=HU
Mindent előre foglalj le, lehetőleg közvetlenül a szolgáltatóknál (szállás, buszok, stb) mert így kb 10%-kal olcsóbb szokott lenni.
Én is ki akarok menni majd megint, és ha ügyes vagy ingyen is megúszhatod (kiviszel egy kis cigit, behozol egy kis elektronikát, de természetesen a megengedett határokon belül és ezt is előre el kellene intézni, hogy legyen vevő a cigire pl.)
Remélem kielégítő választ adtam, és hallgatva rám legalább egy éjszakát kint maradsz! Mellesleg mehetünk együtt is, ha neked ráér a nyáron is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!