Milyen véleményetek van Szarajevóról? Érdemes elmenni?
Oktöberben utaznék vonattal Magyarbóly-Osijek-Kakanj-Sarajevo útvonalon, egyik naptervezem, hogy Szarajevóból elvonatozok Mostarig.
Nagyon örülnék neki, ha valaki járt ezen az úton, megosztaná tapasztalatait, mind a vonatozásról és a két városról, helyi emberekről és az árakról! Mivel tudok fizetni? EUR v. Konvertibilis márka vagy horvát kuna? Melyik éri meg?
KÖSZÖNÖM!!!!!
Tavaly voltam, de Szarajevóban csak néhány órát, a városközpontot láttam. Elfogadnak eurót is a legtöbb helyen, de van, hogy márkában adnak vissza. Mostar szerintem szebb, a Stari Most-ot nem szabad kihagyni. Kocsival a Neretva völgyén keresztül gyönyörű az út.
Visoko-nál nem tervezed a piramisok megnézését?
Vonattal mennék, szerintem nem fog rá idő juttni. De ha gondolod, megoszthatod a tapasztalataidat, ha nem is én, de lehet, hogy valaki hasznát tudná venni.
Érdekel Bosznia, főleg a főváros és Mostar.
Az óvárost érdemes megnézni, van néhány hangulatos sétálóutca bazársorokkal, meg valami mecsetféleség. És sok a galamb. :) Egyébként szép nagy hegyek veszik körbe Szarajevót, szóval két-három órát minimum érdemes rászánni. Ha többre vagy kíváncsi, biztos akad több látnivaló is, nekünk sűrű volt a program, úgyhogy továbbálltunk Mostarba. Délelőtt Szarajevó, délután Mostar volt műsoron, ill. a két város között is nagyon szép volt az út a Neretvával és a környező hegyekkel.
Itt van egy kis ízelítő a két városról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!