Norvégiába miért is nehéz bejutni?
Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy nem EU tag,de máskülönben mi a feltétele a bejutásnak?Ennek az országnak is van pontrendszere?2012. márc. 23. 21:29
21/26 anonim válasza:
Na,ez nem igaz. A nyugati országrészben (pl. Bergenben is ahol a bokmål tesztet írok) a nynorsk a hivatalos nyelv. Jobb oldalt találod: [link]
23/26 anonim válasza:
Igen lehet, de valahogy ugy ertettem hogy a Bokmål-t több helyen többen értik mint a Nynorsk-ot. 10. valaszolo: A Bergenstesztet nem csak Bergenben lehet letenni es nem csak oktoberben hanem aprilisban is.
24/26 anonim válasza:
A bergen tesztet csak Bergenben és októberben lehet letenni. Van a 3. szintű teszt, az lehet májusban is és oslóban és talán másutt is letenni.
Megértik a nyugati parton, de az álláshirdetések nagy részében kikötik a nynorskot.
25/26 anonim válasza:
A Bergenstest (Bergen-teszt) szóbeli részét csak az orvosoktól kérik. Én egyetemre jelentkeztem oda, nekem csak írásbelit kellett letennem. Fél évnyi norvég tanulás után meg is lett a vizsga.
26/26 anonim válasza:
És nemcsak Bergenben lehet letenni (Bergen-teszt a neve, mert a bergeni egyetemen találták ki), hanem minden nagyobb városban. Osló, Stavanger, Trondheim, Drammen stb. És nemcsak októberben, hanem januárban, áprilisban is. Én januárban tettem le, másfél hónap múlva meg is kaptam az eredményt.
Sőt, még külföldről is le lehet tenni (pl Párizs), de azért persze extra összeget kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!