Kezdőoldal » Utazás » Európa » Norvégiába miért is nehéz...

Norvégiába miért is nehéz bejutni?

Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy nem EU tag,de máskülönben mi a feltétele a bejutásnak?Ennek az országnak is van pontrendszere?
2012. márc. 23. 21:29
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
69%

Meg jo, h a norvegoknak van eszuk is nem veszik ki a reszuket ebbol a hulye multikulturalis baromsagbol.

Ezert van tele egesz Europa semmirekello cigannyal, negerrel, torokkel meg stbvel.

2012. márc. 24. 07:08
 12/26 anonim ***** válasza:
67%

"Ezert van tele egesz Europa semmirekello cigannyal, negerrel, torokkel meg stbvel."

Ebböl a felsorolásból kihagytad a magyarokat...

2012. márc. 24. 07:57
 13/26 anonim válasza:
58%

Nem hagytam ki:)

Nem mi vagyunk azok, akiket mindenhonnan kivag.nak meg nem mi lazadozunk, h mi az, h nem adnak segelyt:)

Tudsz olyan Europai orszagot mondani ahonnan meg nem hajintottak ki a ciganyokat?

Szerintem nem;)

2012. márc. 24. 08:05
 14/26 anonim válasza:
100%
Hat igazabol szerintem nem olyan nagyon nehez bejutni mert itt is eleg sok "féle ember" van es nem akarok senkit lenezni de pl nem tudom h ok h jottek ki.....Mikor mi kijottunk akkor eloszor kellett menni ilyen norvegorakra ahol tanitanak kb egy masfel evig es utana asszem le tudod tenni. (a bergens tesztet) Vagy vmi ilyesmi..
2012. márc. 24. 08:17
 15/26 anonim ***** válasza:

minden ország igyekszik védeni a munkaerőpicát az utóbbi években amióta a kelet európaiak elindultak. A Norvégok ezt a nyelvvel teszik.

Már rég nem ingyenes a tandolyam, 8 kurzus van, kb 500 euró egy, tehát 4000 az egész. és egy év. tehát ha van annyi pénzed, hogy laksz kint 1 évig , eszel (még ha csak szobát veszel, akkor is számolnod kell 1200 euróval havonta) és fizeted a kurzust, akkor semmi gond.

2012. márc. 24. 09:36
 16/26 A kérdező kommentje:

Értem,és ott melyik nyelvet beszélik? Mert láttam,hogy van Norsk(bokmål)‬ és Norsk(nynorsk).Miért vált ketté ez a két nyelv?Vagy legalábbis miért van két különböző változata.

És még valami:Az egészségügy szolgáltatásait mennyire lehet igénybe venni?Csak azért mert ha nem vagyok norvég állampolgár akkor gondolom mindenért fizetni kell.

2012. márc. 24. 15:59
 17/26 anonim ***** válasza:

Minkettőt beszélik, sőt északon lappot is.meg még vagy 20 nyelvjárást amit néha a születet norvégok se értenek.

a vizsga bokmål, de a nyugati parton nynorskot beszélnek.Ott az álláshirdetésekben is benne van,hogy kell az is.

2012. márc. 24. 16:10
 18/26 A kérdező kommentje:

"a vizsga bokmål"

És a tanfolyam is az?

2012. márc. 24. 16:33
 19/26 anonim ***** válasza:
igen
2012. márc. 24. 16:39
 20/26 anonim válasza:
A bokmål a hivatalos nyelv, a nynorsk pedig sokféle norvég tájszolas egybekeverve. Igen, ezt nem mindenki erti(nynorsk) meg a norvegok sem. De pl az hogy "Miért?" az ugy lenne normalisan hogy hvorfor? de egy tajszolas meg ugy mondja hogy keffør? Tehat kicsit nehez megerteni de a hivatalos nyelv a Bokmål. Ezt mindenhol negertik!
2012. márc. 24. 23:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!