Kezdőoldal » Utazás » Európa » Magyarként milyen Angliában élni?

Magyarként milyen Angliában élni?

Figyelt kérdés
Hiányzik magyarország vagy egyáltalán nem bántad meg hogy kiköltöztél és ott kezdtél el dolgozni ?
2012. márc. 14. 12:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Én nem bántam meg egyáltalán. A szakmámban tudok dolgozni, mellette egyetemre járok, melyet a munkaadóm fizet, azzal a feltétellel, hogyha végzek, akkor még 4 évig náluk dolgozom. Honvágyam csak az első pár hónapban volt, most már nincsen. Mennek a napok, szeretem a munkámat, jól is keresek, tudok mellette tanulni, jut mindenre amire kell, nem panaszkodom. Magyarország egyáltalán nem hiányzik, a szüleim igen, de ők is egy évben 3-4 alkalommal kijönnek, én pedig évente 2 alkalommal megyek haza. Szerintem csak akkor éri meg kijönni, ha tudod a nyelvet és van egy szakmád, mert mosogatásból itt sem jutsz nagyon előre.
2012. márc. 14. 12:10
 2/8 anonim ***** válasza:
És szabad tudni,hogy mit dolgozol?
2012. márc. 14. 12:39
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem sem rossz, honvágyam nekem még az első pár hónapban sem volt, talán mert olyan sok pozitív benyomás ért. Persze a család, haverok hiányoznak, de egy repjegy kb annyi mint egy IC jegy otthon Bp-Sopron közt. Ha olyan állásod van amit szeretsz, és meg is fizetnek akkor sokkal nyugodtabb lehet az élet mint otthon.

Bár igaz, nekem nagy álmom Gran Canaria, vagy Málta, mert ok hogy elvagyok itt is, de egy szép tengerparton élni... Ott tényleg élmény lenne minden nap!

2012. márc. 14. 13:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem amióta először jártam itt (15 éves koromban), az volt a vágyam, hogy Angliában lakjam, így természetesen nem bántam meg, hogy másfél éve kijöttem. Az, hogy magyar vagyok semmi hátrányt nem jelent, azon kívűl, hogy folyton rákérdeznek az akcentusomra. Egyedül idefelé a repülőgépen volt kicsit rossz érzésem, de amint elfoglaltam az akkor még ideiglenes szállásomat, minden rendbe jött. Család annyira nem hiányzik, szerintem ha otthon laknék akkor se tudnánk sűrűbben találkozni, barátok meg itt is vannak.
2012. márc. 14. 18:27
 5/8 anonim ***** válasza:

"És szabad tudni,hogy mit dolgozol?"

Java programozó vagyok.

2012. márc. 14. 19:08
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekünk is bejött. Sokkal jobban élünk, mint otthon, és idővel Mo is egyre kevésbé hiányzik... illetve inkább úgy mondanám, hogy hullámzó, de összességében nem mennék vissza. Több dolog hiányozna Angliából otthon, mint most hiányzik otthonról itt... már ha ez így érthető. :)

De az igaz, hogy nyelvtudás szükséges és az, hogy tudd mit akarsz. Akkor sokmindent ellehet érni.

2012. márc. 15. 23:41
 7/8 anonim válasza:
73%
Nekem nem jött be a brit életvitel és Anglia sem.Persze mindenkinek más, engem nem zavar, ha másoknak tetszik, de azt a fél évet amit ott éltem igaz nem volt rossz, a munkám megvolt és jobb volt, mint itt Mo.-on, de nem volt számomra vonzó!
2012. márc. 19. 14:08
 8/8 anonim válasza:
Nekem csak a barátaim/rokonaim hiányoznak, Angolul nem nagyon beszélek valamennyire de eltudom magyarázni ha valami kell. Emellet tanulom a nyelvet, nos honvágyam néha van a barátok miatt. :$ 16 éves vagyok családommal lakom kinn, Jobb a megélhetés egyértelmű csak a barátok,rokonok itt a gond évente 1 szer megyek haza mindig nyáron így azért elég sz*r :/
2012. okt. 28. 01:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!