Horvátország, vagy Montenegró tömegközlekedéssel?
Fiatal pár vagyunk, egyelőre nincs autónk és túl sok pénzünk sem. Úgy számolgattuk, hogy amennyibe a benzin kerülne, annyi pénzt tudunk az útiköltségre szánni kb, apartmanban laknánk és amennyit lehet magunkra főznénk.
Régebben emlékszem, hogy az orangeways indított arra lefelé is járatokat, most azonban még csak infót sem találok a honlapjukon, hogy várható-e nyárra, vagy teljesen megszűntek ezek a járatok.
Horvátországban már jártam, így Montenegróról különösen érdekelne minden vélemény. Hogy lehet odajutni, hova érdemes menni és hogyan...? Milyenek a strandok stb stb?
Sajnos sem a busz, sem az apartman nem olcsó már!!
Nézzétek meg a Volán járatokat.
(Beírtam próbából 2 főre, de drága.)
Mi néhány éve voltunk Montenegróval, az utazás nem volt drága. (Persze ne egy Balatoni úthoz mérjük.)
Fapados repülővel Bécsből Dubrovnikba mentünk, szerintem olcsóbban jöttök ki így mint a vonat/buszjeggyel ha időben foglaljátok, és nem zötykölődtök napokig a melegben sem.
Dubrovnikban 4 napot szerettünk volna eltölteni, de végül úgy döntöttünk hogy 2 nap után tovább megyünk, mert nem a legolcsóbb város, és nekünk is Montenegró volt a fő cél.
Dubrovnikból indulnak buszok (a buszpályaudvarról ami a kikötőtő mellett van) Herceg Novi-ba, a jegy nem volt drága, az út kb 1.5 óra. Ott pedig már jó áron fogtok tudni szállást találni, okosan meg lehet alkudni a helyi szállásadókkal, akik kijönnek a busz elé, és úgy kínálják a szobáikat. Nekünk egy 2 szintes hegyoldalban épült ház felső részében kialakított szobánk volt, modern bútorokkal, légkondival, tengerre néző nagy erkéllyel, kis kerti konyhával, 20 euro/nap áron kettőnknek. A Kotori öböl, és a környék hegyei könnyen elérhetőek, és gyönyörűek! Nekem nagyon tetszett, hangulatos a város, barátságosak voltak az emberek, szuper volt az idő!
Ha ott vagytok ne hagyjátok ki a Kék Barlangot -Blue Grotto (Plava Spilja)- se, ami egy nagy barlang a tenger sziklapartjában, a kisebb túristahajók be is mennek, lehet fürdeni, búvárkodni a kristálytiszta égszínkék vízben. A Herceg Novi kikötőből indulnak minden felé hajók, ott érdemes érdeklődni, kb fél óra hajóútra van , ezen kívül a közeli Mamula szigetre, vagy Zanjic-ra is érdemes elmenni.
Egyébként is imádom a tengerparti nyaralásokat, sokszor voltunk Horvátországban, de ez egy kicsit más élmény volt, és ha tehetjük mindenképp visszatérünk!
Montenegró jóval olcsóbb mint a felkapott Horváth üdülőhelyek, és könnyebben talál az ember egy csendes öblöt ahol nem zavarja semmi a nyugalmat. Éjjel viszont felpezsdül a város, kinyitnak a parti sétányon a szórakozóhelyek, hajnalig nyitva vannak az üzletek, és az ember csak kapkodja a fejét hogy honnan került elő ennyi ember.
Az a gond, hogy amúgy is eléggé lent lakunk a határ mellett, innen Bécsig sem olcsó eljutni (kb 400-450 km), akkor ezeket a km-ket meg már inkább lefelé tesszük meg és félúton járunk, ezért nem gondoltunk a repülőzésre. Még Budapestig sem mennék el, csak ha nagyon muszáj. Menetrendszerinti járat indul Szabadkára (ez 70 km tőlünk), ahogy vonat is, onnan viszont úgy hallottam indul busz Montenegróba (Barba talán), de nem tudom mennyire igaz, azt sem tudom hol lehetne utána nézni.
Herceg-Noviban van ismerősömék apartmanja, megint kérdés, hogy Barból hogy lehet odajutni, valószínűleg oda mennénk, de az is lehet, hogy nézek még valamit, ők is 10 euró/fő/éjszaka áron adják ki, ez Európa viszonylatban szerintem nem olyan drága, a minimum 5 ezres szállásokhoz vagyok szokva/fő/éjszaka, így ezt viszonylag olcsónak titulálom, vagy is mondhatnánk úgy, én többre számítottam, amikor elkezdtem nézelődni. Köszönöm a válaszokat és szívesen várom még a tapasztalatokat!
Neked is köszönöm szépen a választ. Nem tudom milyen árban vannak a repülőjegyek, de megfogom nézni azt is mindjárt.
Gondoltam megosztom, hogy az eurolines honlapján találtam Herceg Noviba járatot. Bejelöltem, hogy 26 éven aluliak vagyunk a párommal és ami igen meglepett az, az, hogy oda-vissza útra egy főre így 14 ezer forintos árat adott ki. Nem tudom van-e ebben valami buktató, az eddig találtakhoz képest, ha ez igaz lenne, akkor nem is lenne kérdés, hogy végig zötykölődnénk. :)
Szia! Örülök, hogy tudtam segíteni! Montenegroba utaznék én is a nyáron, sok hasznos infot találtam a következő oldalon: www.montenegro-utazas.hu (vagy esetleg www.montenegro-utazas.info) szóval kettő közt valamelyik. A bussszal kapcsolatban azt hallottam, hogy az árak eléggé ingázóak. Végülis, jó ár, amit írtál. Én busszal nem mennék.
Konkrétan Bar és környékét néztem ki magamnak, viszont ha nem titkos az ismerősödnek az email címe, megkérhetnélek, hogy elküldöd nekem emailben? torok.gergo2@gmail.com Cserében megtudom adni Split-ben lakó horvát barátom emal címét, aki apartmanokkal foglalkozik! Köszi
Nem olvastam végig a válaszokat, csak a kérdező komenntjét, szóval bocs ha már valaki írta.
Szabadkáról igen, megy vonat Barba. Mi voltunk már úgy nyaralni kb 6-8 éve (nem tudom már pontosan). A menetidő 11 óra, a kabinok és a busz tisztasága is rendben van.
Mi 2x Susanjban, 1x Sutomoreban, 1x Igaloban voltunk. Utóbbi 2t nem ajánlanám (esetleg Igalo mellett lévő Herceg Novit, de az drágább). Az pedig, hogy 2x voltunk Susanjban, szerintem mindent elmond. Én azt ajánlanám, nekem nagyon tetszett. Még biztos meglátogatom egy nyaralás alkalmával.
Egyébként 1-1 napra elég sok helyen voltam már Montenegróban, ami nekem még nem tetszett, az Canj, viszont Budva pl nagyon szép szerintem, Rafailovicit is sokan dicsérik.
A strandok a legtöbb helyen kavicsosak, viszonylag tiszták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!