Kezdőoldal » Utazás » Európa » Élhető élet, vagy szeretteink...

Élhető élet, vagy szeretteink közelsége? Ti mit választanátok?

Figyelt kérdés

Évek óta élek külföldön (Angliában), de jó eljátszani a gondolattal, hogy milyen lenne vissza költözni, Magyarországra. Itt azért meg lehet élni, de nincs kolbászból a kerítés. Sokan mondják hogy hülyeség lenne, mert otthon nem lehet megélni, de viszont azt nem tudják hogy milyen az amikor évente egyszer látod a szüleidet, rokonokat... (Mikor látod hogy öregszenek, és Te olyan keveset vagy velük...) Otthoni ismerősöktől csak azt hallom, hogy nem jó a helyzet stb., de mikor haza látogatok, azért kicsit mást látok. Néha úgy tűnik hogy csak azért elégedetlenek egyesek, mert nincs olyan tuti TV, vagy jobb autó a birtokában, ezzel szemben tudom hogy vannak olyanok is akiknek a mindennapi megélhetés is gondot okoz.

De mégis hogy van ez? Ti hogyan látjátok?

2012. febr. 9. 13:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Próbálj meg utána járni hogy otthon milyen lehetőségeid lennének. Vannak-e meghírdetett állások, amikre tudnál jelentkezni, mennyit keresnél, mennyibe kerülne neked az élet. Ezután (talán) könnyebben tudsz majd dönteni.
2012. febr. 9. 23:59
 12/21 A kérdező kommentje:

Igen sajnos elég nehéz ügy. Az én szüleim sajnos nem tehetik meg hogy meglátogassanak. Nagymamám és Apukám miatt látogatok haza leginkább. (Jó persze fontosak a barátok is, de a család azért mindig az első helyen szerepel) Sokat könnyítene a helyzeten ha legalább egyszer ki tudnám hozni Őket, hogy lássák hogy minden rendben, nem Mordorban lakok, ilyesmi.

Köszönöm a kommenteket. :)

2012. febr. 10. 02:22
 13/21 anonim ***** válasza:
Skypeolni nem tudtok? Az ingyen van es kameraval meg a lakast is meg tudod mutatni nekik. Mi ezt csinaltuk, volt hogy 2 oran keresztul beszelgettunk.
2012. febr. 10. 08:54
 14/21 A kérdező kommentje:
Igen tudom a skype nagyszerű dolog, de Mamámnak nincs nete (ugye 67 évesen miért is lenne)... a többi rokonnak persze van, de sajna a család nem valami összetartó, de ebbe nem akarok belemenni. Általában telefonon beszélünk. Az egyik szolgáltatónál itt (O2) van olyan olyan lehetőség, hogy ha feltöltöm a telcsimet pl 10fonttal, akkor ingyen beszélhetek asszem 40 v 60 percet.... de nem tudom biztosan. Szal így tudom velük tartani a kapcsolatot. Jobb mint a semmi... Amúgy érdekes ez az egész honvágy dolog... vannak olyan napok, mikor mindent megadnék, csak hogy legalább egy napra lássam Őket, jó lenne horgászni Apummal, meg ilyesmik, máskor meg egész elvagyok itt. Szerintem az a legrosszabb, hogy nagyon ingerszegény környezetben élünk. De nem vagyok egy Csernus, csak találgatok... :)
2012. febr. 10. 12:41
 15/21 anonim válasza:
100%
Nagyon egyutt erzek a kerdezovel, ugyanigy erzek es folyamatosan orlodok...h mi legyen, nem tudom mi lenne otthon hogy elnenk meg, most mar van annyir felre tett penzunk h vehetnenk otthon hazat, de utana mi lenne? Nem tudom elkepzelni h itt oregedjek meg, nem szeretnek itt elni sokaig meg, de felek....haza menni, viszont imadom az orszagomat imadok magyar lenni, imadok magyarokkal beszelgetni...
2012. febr. 10. 18:29
 16/21 anonim ***** válasza:
Jobb élet, de vihetnéd a szüleidet is.
2012. júl. 1. 22:35
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem jó ha az ember ennyire függ a szüleitől.
2012. júl. 2. 00:36
 18/21 anonim válasza:
Amúgy jó a meglátásod, kérdező, csak azért mondják, hogy szar itt, mert nincsenek olyan jó kocsik/házak mint amiket a filmekben látnak. Amúgy mi 7-en megélünk 130.000 e forintból, és még kocsink is van, emellett még a családtagjainknak is betudunk segíteni néha.
2012. szept. 23. 20:19
 19/21 Semmii válasza:
130 ezer forintbol eltek 7-en, lol en egyedul nem tudok megelni 200 ezerbol....
2016. jún. 28. 03:57
 20/21 anonim ***** válasza:
Nincs mit tenni. Bátyám két kicsi gyermeke a mindenem, úgy szeretem őket, mint ha sajátjaim lennének, de Magyarországon nem lehet élni. Én még nem is csak a pénzért mentem el. Egyszerűen nem lehet így élni. Kanadából azért nem egyszerű visszarepülni, de évente kétszer jövök, sűrűn videótelefonálunk Skype-on, ennyi. Most vettem bátyáméknak egy házat. Készpénzért. Így alakult, ez a sorsunk, bátyámnak családja van, nekem pénzem, megoldjuk.
2016. jún. 28. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!